ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία για την «έκρηξη» κρουσμάτων – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Ανησυχία για την «έκρηξη» κρουσμάτων – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ» προκαλεί έξαρση κρουσμάτων στη χώρα. Έντονος προβληματισμός για τα μεγάλα αστικά κέντρα και την Κρήτη. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Έντονη είναι η ανησυχία ειδικών και κυβέρνησης από τη διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Ο κορονοϊός «αντεπιτίθεται» με όπλο τη μετάλλαξη «Δ», γεγονός που αποτυπώνεται και στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ όπου παρατηρείται διαρκής αύξηση των κρουσμάτων.

Είναι ενδεικτικό πως στην ανακοίνωση της Δευτέρας (12.07), όπου επί της ουσίας έχουν προσμετρηθεί τα θετικά κρούσματα από τους ελέγχους της Κυριακής που παραδοσιακά είναι λιγότεροι, ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι εξαιρετικά υψηλός.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 2.065 νέα κρούσματα, ενώ παράλληλα καταγράφηκαν 10 νέοι θάνατοι τη στιγμή που στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 139 συμπολίτες. Οι αριθμοί, αλλά και οι προβλέψεις, μόνο ευοίωνοι δεν είναι με τη διασπορά του ιού επίσης να προβληματίζει.

Στην Αττική ανιχνεύτηκαν 892 κρούσματα, τα περισσότερα από κάθε άλλη Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα, ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν στα 126 και στην Κρήτη 252 προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας 12 Ιουλίου 2021Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.065 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 10 θάνατοι σε 24 ώρες, 139 οι διασωληνωμένοι