ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Έκκληση του προέδρου του γηροκομείου προς τους υπαλλήλους - «Εμβολιαστείτε»

Κρούσματα γηροκομείο Βόλος
Intime News

Έκκληση προς το προσωπικό να εμβολιαστεί διότι είναι άμεσος ο κίνδυνος απήυθυνε ο προέδρου του γηροκομείου - Ανεμβολίαστοι οι 35 από τους 55 εργαζόμενους

Ανησυχία έχει προκληθεί λόγω της διασποράς κρουσμάτων κορονοϊού σε γηροκομείο στον Βόλο, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν σε εργαζόμενους της δομής.

Παράλληλα, μολύνθηκαν και πέντε από τους ηλικιωμένους, με μια 80χρονη γυναίκα να μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο, μετά από εντολή του ΕΟΔΥ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του γηροκομείου, Παύλος Πάνος, την προηγούμενη Δευτέρα κατά τη διάρκεια τυπικών ελέγχων εντοπίστηκαν αρχικά δύο κρούσματα σε εργαζόμενους και άλλα δύο σε ηλικιωμένους. Πέρα από την 80χρονη που εισήχθη προληπτικά σε νοσοκομείο, οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι είχαν ήπια συμπτώματα και φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο της μονάδας, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό», δήλωσε. Καθώς, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους που είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι, μόλις 20 από τους 55 εργαζομένους έχουν εμβολιαστεί.

Για τους 35 ανεμβολίαστους εργαζόμενους ο πρόεδρος του Γηροκομείου είπε ότι: «Δέκα από αυτούς έχουν προβλήματα υγείας ή βρίσκονται εν μέσω εγκυμοσύνης. Οι υπόλοιποι είναι ανένδοτοι να κάνουν το εμβόλιο. Όσο κι αν τους έγιναν συστάσεις, συναντήσεις με λοιμωξιολόγους και συμμετοχή σε διάφορες ημερίδες, επιμένουν να μην εμβολιαστούν. Χαρακτηριστικά λένε πως: "Δεν το κάνω"».

Για το αν τους ανησυχεί το νέο μέτρο της κυβέρνησης σχετικά με την άδεια άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 16 Αυγούστου, απάντησε: «Είναι μακριά η 16η Αυγούστου. Μας ανησυχεί το τι θα γίνει μέχρι τότε. Πολλοί από τους εργαζόμενους σκέφτονται τη θέση εργασίας αλλά ακόμα κι αν βγουν 15-20 από αυτούς σε αναστολή είναι δύσκολο να βρεθούν αντικαταστάτες τους. Σε λίγο θα μείνουμε από εργατικά χέρια λόγω των κρουσμάτων στους εργαζομένούς μας. Δεν έχει ο νομός μας και γενικά η Κεντρική Ελλάδα τη δυνατότηα να καλύψει τέτοιες θέσεις εξειδικευμένου προσωπικού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ο 39χρονος αστυνομικός της Ηλιούπολης είχε μετατεθεί σε ασφάλεια υπουργού