ΕΛΛΑΔΑ

Επελαύνει ο κορονοϊός μέσω της μετάλλαξης Δέλτα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Επελαύνει ο κορονοϊός μέσω της μετάλλαξης Δέλτα – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Υψηλά παραμένουν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα, με τη μετάλλαξη «Δ» να ευνοεί τη διασπορά του ιού και να προκαλεί προβληματισμό. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Μόνο θετικά δεν είναι τα μηνύματα, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, από τα δεδομένα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ. Την Πέμπτη (15.07) τα κρούσματα έφτασαν τα 2.794, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν ακόμα 6 θάνατοι, με 132 συμπολίτες μας να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Επιστήμονες και κυβέρνηση ανησυχούν για τη μεγάλη διασπορά του ιού, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει ευνοήσει την εξάπλωση και την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Η Αττική αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, με σχεδόν το σύνολο του λεκανοπεδίου να αλλάζει επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και να γίνεται «πορτοκαλί». Ανησυχία επικρατεί και για την Κρήτη αλλά και για αρκετά νησιά στα οποία τα ενεργά κρούσματα σε διάστημα μιας εβδομάδας τετραπλασιάστηκαν ή τριπλασιάστηκαν, όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Πέμπτης. Ειδικότερα, στην Αττική εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.190 νέα κρούσματα, στην Κρήτη καταγράφηκαν 310 ενώ στη Θεσσαλονίκη 198.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, και ειδικότερα για την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, προβληματισμό προκαλούν τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ καθώς, όπως προκύπτει εντοπίζονται 281 νέα κρούσματα του ινδικού στελέχους και 320 του στελέχους Άλφα.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα την Πέμπτη 15 ΙουλίουNewsbomb.gr

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το σημείο είναι πολύ κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, ειδικότερα τη στιγμή που η εμβολιαστική κάλυψη δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα και η κυβέρνηση προχώρησε σε εξαγγελίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό προκειμένου να χτιστεί το «τείχος» ανοσίας, χωρίς, όμως, να λείπουν και οι αντιδράσεις για τις εν λόγω ανακοινώσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.794 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 6 θάνατοι σε 24 ώρες, 132 οι διασωληνωμένοι