ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα - Ρεπορτάζ Newbomb.gr: Κάηκαν σπίτια και αμάξια στη Ροδόπολη (pics + vid)

Φωτιά στη Σταμάτα - Ρεπορτάζ Newbomb.gr: Κάηκαν σπίτια και αμάξια στη Ροδόπολη (pics + vid)

Φωτιά τώρα: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Ροδόπολη και στη Σταμάτα.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη - Σπύρος Μελισσάρης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Σταμάτα και Ροδόπολη όπου οι φλόγες «καταπίνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους.

Δυστυχώς, οι φωτιές έχουν κάψει ολοσχερώς τουλάχιστον μια κατοικία και έχουν προκληθεί δεκάδες υλικές ζημιές, ενώ κάηκαν και αμάξια.

Δείτε το video του Newsbomb.gr:

Φωτιά στη Σταμάτα: Μαρτυρίες κατοίκων στο Newsbomb.gr - «Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά»

Μαίνεται η πυρκαγιά η οποία έχει εκδηλωθεί στον δήμο Διονύσου, συγκεκριμένα στον οικισμό Γαλήνη, μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης,

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής έχουν αποχωρήσει από τα σπίτια τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε μετά από παρότρυνση της αστυνομίας, καθώς οι φλόγες έχουν μπει μέσα στις αυλές!

Δυο κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στην κάμερα του Newbsomb.gr για την πύρινη κόλαση που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης:

Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr: «Γλείφουν τα σπίτια οι φλόγες»

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια αυτή την ώρα», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Σταμάτα: Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr - «Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια»