ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Εικόνες και βίντεο από τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας

Φωτιά στη Σταμάτα: Εικόνες και βίντεο από τον εφιάλτη της πύρινης λαίλαπας

Φωτιά: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης - Οι φλόγες μπήκαν μέσα σε σπίτια - Δείτε το φωτορεπορτάζ

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Καλύτερη φαίνεται πώς είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς με πολλές ωστόσο εστίες να συνεχίζουν να καίνε, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/7).

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο Νεκροταφείο της Σταμάτας και οι άνεμοι που έπνεαν ήταν 6 με τάση στα 7 μποφόρ. Η επέμβαση της πυροσβεστική ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις οι οποίες προσπάθησαν να ανακόψουν την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά στην μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη μαζί με το ρωσικό BERIEV-200 όπως επίσης και πολλοί εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών το πύρινο μέτωπο μεταφέρθηκε από την Σταμάτα στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο και συγκεκριμένα στο λόφο Πνυκός, όπου δόθηκε η μεγαλύτερη μάχη. Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια και αρκετά αυτοκίνητα, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί χαρακτηριστικές εικόνες:

Δείτε επίσης το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ - Αντιδήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr: Είκοσι σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές