ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ - Αντιδήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr: Είκοσι σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

Φωτιά ΤΩΡΑ - Αντιδήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr: Είκοσι σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης - Στο Newsbomb.gr μίλησε ο αντιδήμαρχος Διονύσου Σπύρος Αρνής.

Εμπρησμό «βλέπουν» πίσω από τη φωτιά στη Σταμάτα οι κάτοικοι της περιοχής. Στην έκτακτη ενημέρωση για τη σημερινή πυρκαγιά ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

Στο Newsbomb.gr, μίλησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σπύρος Αρνής, ο οποίος δήλωσε, «η φωτιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο, άμεσα κινήθηκε προς την περιοχή της Ροδόπολης και Διόνυσο. Οι φλόγες απείλησαν κατοικημένη περιοχή, ενώ οι πρώτες φλόγες έφτασαν στα σπίτια προκαλώντας ζημιές. Χρειάστηκε η εκκένωση δύο σχολείων. Παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τυχόν εκκένωση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό. Σχεδόν 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά».

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, είτε με δική τους πρωτοβουλία, είτε μετά από παρότρυνση της αστυνομίας, καθώς οι φλόγες είχαν μπει μέσα στις αυλές!

Ο πρόεδρος ΝΠΔΔ Η ΕΣΤΙΑ του δήμου Διονύσου Νίκος Κοκκάλας, ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr, πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα τρομαγμένοι.

«Απομακρύναμε άμεσα από τα σημεία της πυρκαγιάς παιδιά και ηλικιωμένους, οι οποίοι αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα. Τα σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Ο κόσμος ήταν πολύ τρομαγμένος. Ο δήμος σε συνεργασία με την ΕΣΤΙΑ αυτή την ώρα προσφέρει φαγητό στους εθελοντές και τους πυροσβέστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκάλας.

Δυο κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στην κάμερα του Newbsomb.gr για την πύρινη κόλαση που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης:

Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr: «Γλείφουν τα σπίτια οι φλόγες»

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια αυτή την ώρα», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Newsbomb.gr o Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Σημειώνεται, ότι, λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς - Σταμάτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Σταμάτα: Δήμαρχος Διονύσου στο Newsbomb.gr - «Οι φλόγες γλείφουν τα πρώτα σπίτια»