ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες ώρες στη φυλακή – Τι είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι πρώτες ώρες στη φυλακή – Τι είπε στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
Ο Πέτρος Φιλιππίδης
star.gr

Σε καραντίνα στις φυλακές Τριπόλεως βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (28/7) ο Πέτρος Φιλιππίδης, όπου θα μείνει τις επόμενες 7 ημέρες πριν μεταφερθεί στο κελί του.

Πρώτο βράδυ στις φυλακές Τριπόλεως για τον Πέτρο Φιλιππίδη, οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Ο ηθοποιός έφτασε στις φυλακές λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/7), υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού και θα παραμείνει σε καραντίνα για 7 μέρες, πριν οδηγηθεί στο κελί του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, όπως μετέφεραν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δεν θέλει να μιλήσει με κάποιον, ενώ, όταν τον ρώτησαν αν είναι καλά, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται να απάντησε: «Δεν είμαι καλά. Δεν περίμενα ποτέ να καταλήξω στη φυλακή».

Ποιοι θα είναι οι συγκρατούμενοι του Πέτρου Φιλιππίδη

Στη φυλακή Τρίπολης, όπως και σε αυτή των Γρεβενών, κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν κυρίως προβλήματα ασφαλείας από επιθέσεις άλλων κρατουμένων, λόγω της απαξίας των αδικημάτων. Στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης βρίσκεται και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά και ο «παιδεραστής με το βαν», Φίλιππος Λεβέντος, ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση.

Στις Φυλακές Τρίπολης εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών και ο 32χρονος Μανώλης Κούτζης, γνωστός ως «δράκος του Αμαρουσίου». Στην ίδια φυλακή κρατείται, επίσης, ο Παναγιώτης Δράκος, καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο.

Πέτρος Φιλιππίδης: Το σκεπτικό της προφυλάκισής του

Η μακρά περίοδος δράσης του από το 2008-2014, κατά την οποία φέρεται εκμεταλλευόμενος τη θέση του σκηνοθέτη - θιασάρχη και ασκώντας εξουσία, να προχωρούσε στις πράξεις αυτές σε βάρος των θυμάτων του, μέτρησαν επιβαρυντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό για την προφυλάκισή του, διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επανέλθει στα επαγγελματικά του και να επαναλάβει τα αδικήματα. Επιπλέον, αρνητικά «έγραψε» σε βάρος του και η ιδιαίτερη σκληρότητα που επέδειξε κατά της διάρκεια τέλεσης των πράξεων του, αφού φέρεται να μην κάμφθηκε από την αντίσταση των γυναικών και συνέχισε απτόητος την επίθεση σε βάρος τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε και στις καταθέσεις των μαρτύρων που κατέθεσαν για τις δυο περιπτώσεις απόπειρας βιασμού, καθώς πρόκειται για ανθρώπους που συνάντησαν τις δυο γυναίκες αμέσως μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον ηθοποιό. Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσαν και να περιέγραψαν με λεπτομέρειες την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα θύματα μετά την επίθεση από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και όσα τους εξομολογήθηκαν τότε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστρατικοποίηση νησιών: «Αφού δεν σέβεστε, θα φοβάστε» - Η Ελλάδα απαντά στον Ερντογάν