ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: 948 νέες μολύνσεις στην Αττική - Πτώση καταγράφει η Θεσσαλονίκη με 258

Κρούσματα σήμερα: 948 νέες μολύνσεις στην Αττική - Πτώση καταγράφει η Θεσσαλονίκη με 258
Intime News

Κρούσματα σήμερα: Πώς εξελίσσεται η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του ΕΟΔΥ - Αναλυτικά η διασπορά σε όλη την επικράτεια

Μικρή πτώση σε σχέση με χθες παρουσιάζουν τα σημερινά νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα οποία φτάνουν τα 2.760. Οι θάνατοι των συνανθρώπων μας το τελευταίο 24ωρο φτάνουν τους 17 ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ των νοσκομείων όλης της χώρας είναι 172.

Η Αττική καταγράφει τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων με χθες και συγκεκριμένα με 948 νέα. Το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει την μεγαλύτερη διασπορά με 238 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθούν ο Νότιος Τομέας Αθηνών και ο Πειραιάς με 145 και 142 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Τα κρούσματα σήμερα στην Αττική

  • Ανατολική Αττική 104
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 132
  • Δυτική Αττική 34
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 127
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 238
  • Νήσοι 26
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 145
  • Πειραιάς 142

Η διασπορά των νέων κρουσμάτων σήμερα στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η Θεσσαλονίκη το τελευταίο 24ωρο καταγράφει πτώση στα νέα κρούσματα με 258. Οι νησιωτικές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Ρόδο με 91 νέες μολύνσεις, ενώ προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει και στην Κρήτη με το Ηράκλειο και τα Χανιά να καταγράφουν 166 και 116 νέα αντίστοιχα.

Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων: Από το σύνολο των 2.760 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 18 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 12εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πίνακας 2: Ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 31 Ιουλίου 2021 4

Γεωγραφική διασπορά: Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Διάγραμμα 7: Χάρτης αθροιστικής επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 31 Ιουλίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Διάγραμμα 8: Χάρτης επίπτωσης τελευταίων δεκατεσσάρων ημερών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, 31 Ιουλίου 2021. Με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, ή προσωρινής διαμονής (για τους προσωρινά διαμένοντες)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αχαΐα: Εικόνες και βίντεο από την πύρινη κόλαση - Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης