ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών - «Βοηθήστε μας, καιγόμαστε» (vid)

Φωτιά στις Αφίδνες (5/8)
Διέσχισε την Εθνική Οδό η πυρκαγιά
Intime News

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ανεξέλεγκτα καίνε τα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη τη χώρα - Ώρες αγωνίας

«Έχει αρχίσει και μπαίνει στο χωριό η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό», τόνισε o Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος κοινότητας Αφιδνών μιλώντας στο Mega και έκανε έκκληση στην Πυροσβεστική για οχήματα και δυναμικό. «Απειλούνται σπίτια, επιχειρήσεις. Έχουν απομακρυνθεί όλοι με ασφάλεια», πρόσθεσε. «Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται», κατέληξε ο κ. Θεοδωρακόπουλος.

Η φωτιά έχει περάσει την εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση. Μάλιστα, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής εκκενώνονται προληπτικά λίγο μετά τις 11 το βράδυ Άγιος Στέφανος, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι.

Εξαιτίας της νέας κατάστασης που δημιουργήθηκε στην περιοχή, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από την Αστυνομία στο κόμβο του Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και αστυνομικοί απομακρύνουν τα αυτοκίνητα από τον παράδρομο, καθώς και στην οδό Ιπποκράτους, από το ύψος του καταστήματος «Λακκαγκίνης» στα Κιούρκα στο ρεύμα προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, γιατί η φωτιά η οποία μαίνεται ανεξέλεγκτα, εκτός από το μέτωπο που έχει στην εθνική οδό στο ύψος των Αφιδνών κατευθύνεται και προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία