ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα στον εμπρηστή της Πετρούπολης

Ποινική δίωξη εμπρηστής Πετρούπολη
Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή
Intime News

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 47χρονου άνδρα που κατηγορείται για τον εμπρησμό στην Πετρούπολη προχώρησε η εισαγγελία της Αθήνας.

Ειδικότερα, ο 47χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα του εμπρησμού από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο και του εμπρησμού σε δάσος από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος σε άνθρωπο, ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για το πλημμέλημα της βίας κατά υπαλλήλων. Ο κατηγορούμενος μετά την άσκηση δίωξης από τον εισαγγελέα παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας χθες ένας άνδρας ελληνικής υπηκοότητας 47 ετών προσήχθη στην Ασφάλεια και εξετάσθηκε για εμπρησμό στο Άλσος Πετρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 17:25 χθες το απόγευμα κάποιοι πολίτες κάλεσαν την Άμεση Δράση για εμπρησμό στο παραπάνω σημείο. Όταν έφτασε το περιπολικό, οι πολίτες ενημέρωσαν τους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας, για τον οποίο έδωσαν λεπτομερή περιγραφή, απομακρύνθηκε από σημείο του άλσους όπου αμέσως μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν τον 47χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας αναπτήρας. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, την ίδια ώρα είχαν γίνει κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων για φωτιές σε 5 κάδους απορριμμάτων στο παραπάνω σημείο, οι οποίες σβήστηκαν αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 47χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για εμπρησμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Εύβοια: Η εφιαλτική εξάπλωση του μετώπου από τον δορυφόρο της NASA - Δραματικές ώρες στο Πευκί