ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Νεοχώρι - Πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες

Φωτιά στην Αρκαδία: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Νεοχώρι - Πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες
Πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια του χωριού οι φλόγες 
INTIME

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συναγερμός στον οικισμό Νεοχώρι Αρκαδίας από μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς - Πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια του χωριού οι φλόγες 

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς που εξακολουθεί να πλήττει στην περιοχή της Γορτυνίας σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (12/8).

Το μέτωπο που συνεχίζει να καίει στην περιοχή πλησίον της Αετορράχης και της Όχθιας κατευθύνεται προς το Νεοχώρι, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να το περιορίσουν. Ωστόσο, πλέον κινδυνεύουν τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Στο σημείο επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα.

Ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.

Ξεπέρασαν τις 1.200 ώρες πτήσης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

Να σημειωθεί ότι τις 1.202,4 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν μέσα στις πρώτες 11 ημέρες του Αυγούστου τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 και PZL, ελικόπτερο B-212 και UAV) εκτελώντας 378 αποστολές αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης, στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στη χώρα.

Σημειώνεται, ότι ολόκληρο τον Ιούλιο τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της ΠΑ συμπλήρωσαν 802,9 ώρες πτήσης εκτελώντας συνολικά 358 εξόδους.

Το τελευταίο διήμερο συμπλήρωσαν άλλες 183 ώρες πτήσης στη διάρκεια 60 αποστολών αεροπυρόσβεσης και επιτήρησης.

Το ίδιο διάστημα, ένα ελικόπτερο Α-109 μετέφερε έναν ασθενή από τη Σύρο στην Ελευσίνα και ένα ελικόπτερο Super Puma μετέφερε ένα νεογνό από την Κω στο Ηράκλειο.

Συμπληρώθηκαν 4,8 ώρες πτήσης σε δύο αποστολές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική