ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των πυρόπληκτων περιοχών

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός φωτιές πυρόπληκτοι εθελοντές
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ανθρωπιστική βοήθεια δόθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε κάθε σημείο που επλήγει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει την χώρα, όπως σε κοινότητες της Εύβοιας και της Αρκαδίας, καθώς επίσης και στις πληγείσες περιοχές στην Αττική. 

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των μεγάλων πυρκαγιών ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, έχοντας και την αμέριστη στήριξη του κόσμου, βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας παντός είδους ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πυρόπληκτους συνανθρώπων μας.

Ανθρωπιστική βοήθεια δόθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε κάθε σημείο που επλήγει από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν πλήξει την χώρα, όπως σε κοινότητες της Εύβοιας και της Αρκαδίας, καθώς επίσης και στις πληγείσες περιοχές στην Αττική. Μάλιστα, το προσωπικό και οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ πραγματοποιούν τις διανομές ανθρωπιστικού υλικού (νερά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ζωοτροφές κ.α.) από πόρτα σε πόρτα ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος του αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Σημειώνεται ότι η μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο μεγάλο κάλεσμα του Ε.Ε.Σ. για συλλογή χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους βοήθησε καθοριστικά ώστε ο Ε.Ε.Σ. να καταφέρει να ανταποκριθεί πλήρως στις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει σε πολλά σημεία της χώρας. Οι διανομές θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και το επόμενο διάστημα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στο Newsbomb.gr για το έργο στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός, δήλωσε στο Newsbomb.gr, ότι «ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι από την πρώτη στιγμή στο πεδίο των πυρόπληκτων περιοχών, όπως και στα Βίλια τώρα, με δικά του περίπτερα ολημερίς να προσφέρουν το καλύτερο δυνατόν, μαζί με τους εθελοντές του που αποτελούν την δύναμη του οργανισμού».

Συνδρομή του Ε.Ε.Σ. στην πυρκαγιά στα Βίλια

Εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιχειρούν νυχθημερόν από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Βίλια Αττικής και το όρος "Πατέρα", συμμετέχοντας ενεργά στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική, καθώς και στις συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και Μοναστηριών που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο από την ανεξέλεγκτη φωτιά που κατακαίει την περιοχή για 4η συνεχόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εγκατέστησαν άμεσα σταθμό Α Βοηθειών λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παλαιοχώρι στους πρόποδες του όρους "Πατέρα", προκειμένου να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια σε πυροσβέστες και κατοίκους, οι οποίοι είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα στην όραση τους λόγω του πυκνού καπνού είτε έχουν υποστεί εγκαύματα από τη συνεχή μάχη με τις φλόγες. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούν πρωί-βράδυ περιπολίες στις πυρόπληκτες ζώνες, επεμβαίνοντας όπου κρίνεται αναγκαίο και προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης σε πολίτες και πυροσβέστες.

Διάσωση ζώων από τις φλόγες

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. δεν ξεχνάνε και τα ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο και αναζητούν βοήθεια μέσα στη πύρινη κόλαση της φωτιάς. ’γρια πουλιά, χελώνες, σκαντζόχοιροι αλλά και οικόσιτα ζώα δέχονται φροντίδα και τροφή από τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ, έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση και διαφύγουν πλήρως τον κίνδυνο.

Συγκέντρωση βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, αναγνωρίζοντας τη κρισιμότητα της κατάστασης και τις τεράστιες ανάγκες που έχουν προκύψει από τις μεγάλης έκτασης φωτιές σε Βαρυμπόμπη, Πάτρα, Ρόδο, Β. Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, διευρύνει το κάλεσμα του στον κόσμο για συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων προς τους πυρόπληκτους όλων των παραπάνω περιοχών.

Συγκεκριμένα, προχωρά στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες.

Σημεία Συγκέντρωσης Τροφίμων: Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. ’στρους 111-113, Κολωνός

Τηλ: 210-5147300, Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Τηλ: 210-3609825.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος στηρίζει το έργο του Ε.Ε.Σ. στις πυρόπληκτες περιοχές

Η Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, υποστηρικτής του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού, απέστειλε δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για να ενισχύσει την τεράστια προσπάθεια του για να υποστηρίξει τους πολίτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.



Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι πάντα έτοιμος να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Από τις πρώτες στιγμές κάθε κρίσης, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, οι οποίοι είναι πλήρως εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και εξοπλισμού, μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές ώστε να εντοπίσουν τις ανάγκες που υπάρχουν, να υποστηρίξουν στην κατάσβεση, να παράσχουνπρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη και να βοηθήσουν σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο Προέδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε: «Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την ευγενική αυτή δωρεά. Σημαίνει πολλά τόσο για τους αφοσιωμένους εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ όσο και για τον λαό της Ελλάδας, τον οποίο και βοηθάμε. Δουλεύουμε σκληρά για να στηρίξουμε τους πληγέντες αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, καθώς οι πυρκαγιές επηρέασαν πάνω από 70.000 συμπολίτες μας. Έχοντας μεγάλη εκτίμηση στην Α.Β.Υ. Πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, δεδομένου και του στενού οικογενειακού δεσμού του με την Ελλάδα και με τον Ε.Ε.Σ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για το λαό της χώρας που έχει πληγεί από τις πρωτοφανείς αυτές πυρκαγιές».

H Α.Β.Υ. Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας διέθεσε το ποσό απευθείας στον λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Ε.Ε.Σ. συμπλήρωσε 144 έτη προσφοράς

Ο Ε.Ε.Σ. γιόρτασε, με μία επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 10 Ιουνίου, τα 144 χρόνια από την ίδρυσή του, τιμώντας αφενός μεν την ιστορία, την παράδοση, την παρακαταθήκη του και συγχρόνως επιβραβεύοντας τη Νοσηλευτική Υπηρεσία που ανταποκρίθηκε άμεσα και συμβάλει τα μέγιστα, καθημερινά, στην εμβολιαστική προσπάθεια της πολιτείας στο πρόγραμμα «Ελευθερία».



Επίσης, τίμησε τους χιλιάδες των εθελοντών του που τόσο εν μέσω πανδημίας όσο και στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες κ.α.) είναι οι αφανείς ήρωες και αρωγοί της Πολιτείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, τουλάχιστον 40 εξέχοντες πολιτειακοί και πολιτικοί παράγοντες χαιρέτησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Προέδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η προσπάθεια του αναγεννημένου Ε.Ε.Σ. στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου καινοτόμου, αλληλέγγυου και διαφανούς Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επικεντρώνοντας τις μελλοντικές δράσεις σε 3 στόχους και σκοπούς. Πρώτον, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Δεύτερον, ενδυνάμωση του εθελοντικού ρεύματος και τρίτον ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμεναπεριθωριοποίησης και απομονωτισμού ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.