ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2021: Τι είδε ο Μητσοτάκης στα περίπτερα - Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα drones και ο νέος ΟΑΕΔ

ΔΕΘ 2021: Τι είδε ο Μητσοτάκης στα περίπτερα - Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα drones και ο νέος ΟΑΕΔ

Ενθουσιασμένος ο πρωθυπουργός από την ξενάγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ 2021 - Ποιοι τον εντυπωσίασαν και οι ατάκες στους εκθέτες - Η συμβουλή στους φοιτητές του ΑΠΘ που δημιουργούν drones.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής (10/09) ο πρωθυπουργός, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης 2021.

Η 85η εκθεση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν - Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Περίπου στις 10:00 ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ αμέσως μετά συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ - Helexpo.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα της Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μετά τον Αγιασμό, ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ξενάγησή του στα περίπτερα της Έκθεσης, με τον ίδιο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε αρκετά λεπτά με τους φοιτητές του ΑΠΘ που δημιουργούν drones. Οι νεαροί και οι νεαρές τον ενημέρωσαν για τις δράσεις τους, με τον πρωθυπουργό να τους ευχαριστεί και να τους εύχεται καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο σπουδαίο εγχείρημά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε αρκετή ώρα στο περίπτερο του ΟΑΕΔ, όπου ενημερώθηκε από τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη για τις δράσεις του Οργανισμού και τη νέα εφαρμογή για κινητά με όλες τις υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Ο πρωθυπουργός είχε «θερμή» συνομιλία με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνη Αυγερινό, τον οποίο ευχαρίστησε για το σπουδαίο έργο και την προσφορά του στην Πολιτεία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μητσοτάκης: Το μέρισμα της ανάπτυξης αφορά κυρίως τη νέα γενιά

Μία σειρά παρεμβάσεων και ένα συνολικό πλαίσιο για το πώς η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις μεταρρυθμίσεις και τον νέο κύκλο ανάπτυξης ο οποίος ανοίγεται μπροστά, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποψινή ομιλία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο ίδιος κατά το χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

«Η ανάπτυξη αυτή θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από την ανάπτυξη την οποία είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Να είναι μία ανάπτυξη με περισσότερες επενδύσεις, περισσότερη εξωστρέφεια με έμφαση στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «δεν δίστασε μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να δαπανήσει σημαντικότατους πόρους για να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε μία πρωτοφανή υγειονομική και οικονομική κρίση».

Ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».

«Μπορεί να υπάρχουν ακόμα ανησυχίες, μπορώ να σας πω όμως με απόλυτη βεβαιότητα, ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου, ενός σημαντικού αναπτυξιακού κύκλου για τη χώρα μας. Και η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι αυτή η ανάπτυξη να είναι μία ανάπτυξη για όλους και το μέρισμα της ανάπτυξης να αφορά όλους πρωτίστως τη νέα γενιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΘ 2021: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη με 5.500 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones – Τι φοβάται η ΕΛΑΣ

11η Σεπτεμβρίου: Το χρονικό του τρόμου - Τα βίντεο που συγκλόνισαν τον πλανήτη

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Η κατάθεση «κλειδί» της συμβούλου ψυχικής υγείας