ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση αλλά όχι εφησυχασμός – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση αλλά όχι εφησυχασμός – Όλα τα δεδομένα στο infographic του Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Επικίνδυνη παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σταθεροποίηση των ημερήσιων κρουσμάτων - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κοντά στις 2.000 παρέμειναν για ένα ακόμη 24ωρο τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός είναι σαφώς υψηλός, το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα και με τα σχολεία ανοιχτά, προκαλεί ελαφρά αισιδοξία, αλλά σίγουρα όχι εφησυχασμό.

Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες καλούν τους πολίτες να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, μιας και υπάρχει ο κίνδυνος, εξαιτίας του χειμώνα να έχουμε ένα νέο κύμα.

Ο ημερήσιος αριθμός κρούσμάτων είναι σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, λίγο πάνω από τις 2.000, ωστόσο, προκαλεί αισιοδοξία το γεγονός ότι τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων όσο και των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό παραμένει σε επίπεδα που μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται από το ΕΣΥ.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.046.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.639 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ξύπνησε ο 6χρονος Φώτης: Τα δάκρυά του και το πρώτο που ζήτησε από τους γιατρούς

Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από την υπόθεση

Έγκλημα στη Ρόδο: Αδιανόητες δηλώσεις του θείου του 40χρονου - «Δεν είστε όλες θύματα»