ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Η διεύθυνση του σχολείου έδωσε «οδηγίες διαφυγής» στους κουκουλοφόρους (video)

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επεισόδια κουκουλοφόροι βίντεο
Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου φαίνεται η διεύθυνση του σχολείου να δίνει «οδηγίες διαφυγής» στους κουκουλοφόρους.

Βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, πυροδοτώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, οι κουκουλοφόροι είναι ντυμένοι στα μαύρα και «αλωνίζουν» χωρίς να συναντούν το παραμικρό εμπόδιο εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Την ίδια ώρα, η διεύθυνση του σχολείου φαίνεται να προσπαθεί να φυγαδεύσει έξω από το ΕΠΑΛ τα μέλη της οργανωμένης ομάδας, των οποίων τα πρόσωπά είναι καλυμμένα.

Όταν γίνονται αντιληπτοί από τους διαδηλωτές, οι κουκουλοφόροι κατευθύνονται ξανά προς το εσωτερικό του σχολείου και τότε η διεύθυνση τους υποδεικνύει μία άλλη οδό διαφυγής, από την πίσω μεριά, λέγοντάς τους πως «έχει ένα κενό στα κάγκελα».

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Νέα επεισόδια και χημικά - 19 προσαγωγές

Νέος γύρος επεισοδίων κοντά στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το απόγευμα της Τετάρτης, όπου σύλλογοι φοιτητών, εκπαιδευτικοί και εργατικά σωματεία θα πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Για λίγα λεπτά η πλατεία Τερψιθέας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, καθώς εκτοξεύθηκαν πυρσοί, μολότοφ και κροτίδες.

Η ομάδα επιτέθηκε στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι αντέδρασαν, ενώ διμοιρία των ΜΑΤ έσπευσε στο σημείο όπου και έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγα λεπτά αργότερα προσήχθησαν 19 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το φοιτητικό συλλαλητήριο προγραμματίστηκε στις 18.30 ως απάντηση των φοιτητών στους ανήλικους μαθητές και τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τόσο την Τρίτη, όσο και σήμερα το πρωί, έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Κρήτη: Εικόνες πανικού με πατέρα να αρπάζει μωρό από το καρότσι την ώρα του Εγκέλαδου

Τροχαίο στην Κατεχάκη: Σύγκρουση ΙΧ με μηχανάκι - Ουρές χιλιομέτρων

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Λάρισα - Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης