ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκαν οι δίκες του Π. Ψωμιάδη για την «ΑΣΠΙΣ»

Διακόπηκαν οι δίκες του Π. Ψωμιάδη για την «ΑΣΠΙΣ»

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών και διαμαρτυριών δεκάδων ομολογιούχων της ΑΣΠΙΣ διεκόπησαν οι δύο προγραμματισμένες για σήμερα δίκες του άλλοτε ισχυρού επιχειρηματίας Παύλου Ψωμιάδη, προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο δίκες διεκόπησαν για τις 5 και 20 Απριλίου, ενώ ο επιχειρηματίας απουσίαζε από το δικαστήριο εκφράζοντας φόβους για τη σωματική του ακεραιότητα. Από την πλευρά τους οι ομολογιούχοι της ΑΣΠΙΣ, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν έχασαν τα χρήματά τους εξαιτίας του Παύλου Ψωμιάδη, έκαναν λόγο για παρελκυστική πολιτική εκ μέρους του κατηγορουμένου ώστε να μην ολοκληρωθούν οι δίκες του μέχρι τις 10 Ιουνίου, οπότε λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18μηνο) και να αφεθεί ελεύθερος.

Η βασική δίκη του πρώην προέδρου του ομίλου ΑΣΠΙΣ αφορά στην κατηγορία της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για να μην μπει λουκέτο στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του, «γνώριζε πως προκαλούσε βλάβη στην περιουσία των ασφαλισμένων» αφού η εταιρεία «δεν είχε καμία δυνατότητα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της».