ΕΛΛΑΔΑ

«Προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν το Σέιχ Σου»

«Προσπαθούν να ιδιωτικοποιήσουν το Σέιχ Σου»

Για ένα Σέιχ Σου που θα χαθεί ο δασικός του χαρακτήρας με τις προτάσεις του δημάρχου, Γ. Μπουτάρη κάνει λόγο η Επιτροπή Προστασίας του δάσους της Θεσσαλονίκης.

Η επιτροπή, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζει επικίνδυνες αυτές τις προτάσεις εμφανίζεται αντίθετη με τα σχέδια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, καθώς όπως υποστηρίζει επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή του.

«Το Σέιχ Σου δεν είναι πάρκο αναψυχής»

Ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος αρχικά διέψευσε το βίντεο, όπου εμφανίστηκε να διατυπώνει τη σκέψη ότι πρέπει να καθιερωθεί εισιτήριο εισόδου στο Σέιχ Σου, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι αυτό το είπε με τη λογική ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης για τη συντήρησή του, αποκλείοντας τη χρηματοδότηση του δάσους από το κράτος.

Μάλιστα, ο ίδιος για να δικαιολογήσει το αυξημένο κόστος διαχείρισης έκανε λόγο για την αντικατάσταση της υπάρχουσας βλάστησης με καινούρια. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι θα δημιουργούν κατάλληλες υποδομές, όπου θα επιτρέπουν στους επισκέπτες να κοιμούνται το βράδυ στο δάσος.

Η Επιτροπή Προστασίας του Σέιχ Σου τονίζει πως με αυτά τα σχέδια το δάσος θα υιοθετήσει έναν αστικό χαρακτήρα, καθώς θα δημιουργηθούν χώροι εστίασης και αθλητικές εγκαταστάσεις. Επίσης, υποστηρίζει πως επιχειρείται η έμμεση ιδιωτικοποίηση του δάσους, αφού αυτό θα χρηματοδοτείται από εκδρομείς και επιχειρηματίες, δηλαδή από ιδιώτες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής δήλωσε ότι το Σέιχ Σου δεν είναι πάρκο αναψυχής αλλά δάσος και αυτόν το χαρακτήρα θα ενισχύσουν και θα διαφυλάξουν.