ΕΛΛΑΔΑ

Τα «σαπάκια» των εξωτερικών φρουρών των φυλακών – Σε άθλια κατάσταση ο στόλος οχημάτων (vid)

Τραγική είναι η κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων των εξωτερικών φρουρών
Τραγική είναι η κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων των εξωτερικών φρουρών

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα οχήματα των εξωτερικών φρουρών των φυλακών - Δείτε video του Newsbomb.gr

Σε οριακή κατάσταση έχουν περιέλθει τα υπηρεσιακά οχήματα που έχουν στη διάθεσή τους οι υπάλληλοι της εξωτερικής φρουράς των φυλακών της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των εργαζομένων και των κρατούμενων.

Όπως θα δείτε και στις σχετικές φωτογραφίες αλλά και στα video που εξασφάλισε το Newsbomb, τα οχήματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση λόγω της χρόνιας φθοράς καθώς ήδη μετρούν μία 20ετία ζωής και συνεχούς λειτουργίας.

Τι και αν πριν τις τελευταίες εκλογές είχαν γίνει προσπάθειες ανανέωσης του στόλου. Οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, όπως στο κενό έπεσε και η ελπίδα των εξωτερικών φρουρών για πιο ανθρώπινες -και ασφαλείς- συνθήκες εργασίας.

Όπως εξηγούν στο Newsbomb κύκλοι των υπαλλήλων, λίγο πριν τις εκλογές είχαν παραλάβει μία παρτίδα με 12 καινούργια οχήματα με την υπόσχεση ότι θα γίνει παράδοση ακόμη 50 ειδικών οχημάτων μεταγωγής. Οι εκλογές όμως πέρασαν, και μαζί με αυτές, πέρασαν στη λήθη και οι υποσχέσεις.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι καίτοι έχουν περάσει δύο χρόνια από τις εκλογές δεν έχει ξεκινήσει καμία διαδικασία διαγωνισμού για προμήθεια τέτοιων οχημάτων.

Αντίθετα, όπως υποστηρίζουν οι εξωτερικοί φρουροί, όλο το ενδιαφέρον του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει μετατοπιστεί προς την Αστυνομία και την Πολιτική Προστασία.

«Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο που ανήκει και η Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης, από τον Ιούνιο του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2021, παρέλαβε τουλάχιστον 1090 καινούρια οχήματα πάσης φύσεως για τις ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων φορέων, «συγγενών» υπηρεσιακών αναγκών με τις δικές μας, οχήματα που εντάσσονταν, μεταξύ άλλων, σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ» τονίζουν σε έγγραφο που απέστειλαν σήμερα στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Σε τραγική κατάσταση είναι τα οχήματα των εξωτερικών φρουρών των φυλακών
Σε τραγική κατάσταση είναι τα οχήματα των εξωτερικών φρουρών των φυλακών

«Τα οχήματα και το προσωπικό είναι στα όριά τους»

Το Newsbomb μίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) κ. Γιώργο Κωστίκα, ο οποίος τόνισε πως τόσο το προσωπικό όσο και τα οχήματα βρίσκονται στο όριο τους.

«Η κατάσταση των οχημάτων είναι δραματική καθώς αφορά σε οχήματα 20ετιας με 24ωρη λειτουργία. Με αυτά μεταφέρονται κρατούμενοι και υπάλληλοι προς τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια. Τα οχήματα είναι στα όρια τους με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η πολιτική ηγεσία είχε ενημερωθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης της εξουσίας για την κατάσταση και δύο χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία εκ μέρους της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων είναι τραγική
Η κατάσταση των υπηρεσιακών οχημάτων είναι τραγική

Να σημειωθεί ότι όπως πληροφορείται το Newsbomb, αμέσως μετά την αποστολή του εγγράφου της ΠΟΥΕΦ στο υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο ζήτησε ενημέρωση για τις ανάγκες των φρουρών και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τις καλύψει.

Η εικόνα των οχημάτων μιλά από μόνη της
Η εικόνα των οχημάτων μιλά από μόνη της
Τεράστια φθορά έχουν υποστεί οι καμπίνες των οχημάτων
Τεράστια φθορά έχουν υποστεί οι καμπίνες των οχημάτων
Τραγική η κατάσταση των οχημάτων
Τραγική η κατάσταση των οχημάτων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί ο «Μπάλλος» - Τα δύο σενάρια για την τροχιά του «Μεσογειακού Κυκλώνα»

Έφη Κακαράντζουλα: Τι θα πει στην απολογία της - Η συγγνώμη και το «προσωπικό θέμα»

Εφιαλτικές εικόνες από το... μέλλον: Πώς θα είναι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς (pics-vid)