ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται τραγικός χειμώνας – Χρειαζόμαστε κρεβάτια από ιδιωτικές κλινικές

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Έρχεται τραγικός χειμώνας – Χρειαζόμαστε κρεβάτια από ιδιωτικές κλινικές
«Υπάρχει εξουθένωση. Αυτή την στιγμή πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.
INTIME

Για τις δυσκολίες που αναμένονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τον χειμώνα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στο Newsbomb.gr.o διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος – Ο εντατικολόγος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι «τραγικό» λόγω της μεγάλης διάδοσης του ιικού φορτίου

«Ο χειμώνας θα είναι τραγικός. Πρέπει περίπου 1 εκατ. συνάνθρωποί μας να εμβολιαστούν αφού δεν το κάνουν ο ιός επεκτείνεται και μεταλλάσσεται».

Με τα λόγια αυτά, ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας. Επιπλέον ζήτησε να επιστρατευθεί και ο ιδιωτικός τομέας για να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Υπάρχει εξουθένωση. Αυτή την στιγμή πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας. Στο νοσοκομείο, οι συνάδελφοί μου, δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλου προσωπικού. Πρέπει να ληφθούν μέτρα έξω από τα νοσοκομεία. Αύξηση των εμβολιασμών, αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων και όχι, προς Θεού, πανηγυρισμοί για το τέλος της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καπραβέλος, σημείωσε ακόμα ότι: «προχθές περάσαμε μία από τις δυσκολότερες εφημερίες του τέταρτου κύματος. Είμαστε στο 100% της κάλυψης των κλινών ΜΕΘ και 98% των απλών κλινών. Η πίεση είναι πολύ μεγάλη. Η μόνη ελπίδα είναι ο έλεγχος της πανδημίας έξω από το νοσοκομείο», ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, για την κατάσταση που βιώνει η Βόρεια Ελλάδα από την αύξηση των περιστατικών κορονοϊού.

Και πρόσθεσε: «αυτήν τη στιγμή στο νοσοκομείο μας υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν σε ειδικό θάλαμο προκειμένου να βρεθεί ΜΕΘ γιατί χρειάζονται διασωλήνωση».

Οι περιοχές με την υψηλότερη θετικότητα

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται η διασπορά του κορονοϊού στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.17% σε σύνολο 1.303.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.25% σε σύνολο 1.911.382 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.48%.

Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις περιοχές εντοπίζεται στην Δράμα με θετικότητα 1,36% και ακολουθεί η Καβάλα με 1,19%.

Σχετικά με τις εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.302, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.000. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.3.

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών ανέρχεται σε 4.135 αποτελώντας το 27% και παρουσίασε μείωση 3.57% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία - Το σχέδιο για τον «Μπάλλο»: Μηνύματα «112», εκκενώσεις και κινητά επιχειρησιακά κέντρα

Νορβηγία: Ο 37χρονος τοξοβόλος σκότωσε 5 άτομα σε 34’ – Φέρεται να ήταν προσηλυτισμένος στο Ισλάμ

Θα «ξετινάζουν» τα τελωνεία όσους ταξιδεύουν με μεγάλα ποσά και χρυσό – Τι αλλάζει η ΑΑΔΕ