ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία και συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απεργια
Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση καλεί σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση καλεί σήμερα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με αφορμή την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ

Με το σύνθημα «να μην χαθεί το Δ της ΔΕΗ» εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 24ωρη απεργία για σήμερα, Τρίτη, και συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ διαφωνούν με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου υποστηρίζοντας ότι «οδηγεί στην «απώλεια» της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».

«Έχουμε χρέος , απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για την 24ωρη απεργία

Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Η απόφαση της διοίκησης , με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην «απώλεια» της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας.

Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει ..

Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή , ίσως, είναι η πιο επικίνδυνη απόπειρα ..

Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα ..Η ΔΕΗ , αν προχωρήσει η ΑΜΚ όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτή στην οποία εργαστήκαμε…

Θα έχει χάσει οριστικά το Δ.
Το Δ της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος.

Έχουμε χρέος , απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε : Έχουμε χρέος

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

H άγνωστη ιστορία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άγγελου που την φώναζε «γιαγιά»

Μίκης Θεοδωράκης: Το περιεχόμενο της διαθήκης και τα ασφαλιστικά μέτρα του Νοεμβρίου

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)