ΕΛΛΑΔΑ

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Ντόρας: Από τη δολοφονία του συζύγου της μέχρι τον καρκίνο

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της Ντόρας: Από τη δολοφονία του συζύγου της μέχρι τον καρκίνο
Intime

Πολλές είναι οι περιπέτειες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει κατά καιρούς η Ντόρα Μπακογιάννη 

Κύμα συμπαράστασης δέχεται από χθες η Ντόρα Μπακογιάννη έπειτα από την ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της «Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο. Είμαι αποφασισμένη να νικήσω».

Ντόρα Μπακογιάννη: Τα εφηβικά χρόνια και η εξορία

Η Ντόρα Μπακογιάννη, όμως, δεν βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με προκλήσεις. Οι δυσκολίες έκαναν νωρίς την εμφάνιση τους στη ζωή της, ακόμη και από τα εφηβικά της χρόνια όταν και βρέθηκε στην εξορία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννηintime

Όπως είχε εκμυστηρευτεί το 2017 στην Ελένη Μενεγάκη, «ήμουν το πρώτο παιδί της οικογένειας και ήμασταν τότε στην εξορία. Έφυγα από τα 14 μου και βρέθηκα στο Παρίσι, χωρίς κάποιον φίλο δίπλα μου. Δεν ήθελα να ζητάω χαρτζιλίκι από τον μπαμπά μου. Οπότε πήγαινα έξω από καταστήματα και κολλούσα από ένα χαρτί με το όνομά μου και τα στοιχεία μου, αναφέροντας πως κάνω baby sitters».

Ντόρα Μπακογιάννη: Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Μία από τις πιο τραγικές στιγμές στη ζωή της πολιτικού ήταν τον Σεπτέμβριο του 1989 όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης μπροστά στο γραφείο του στην οδό Ομήρου από την 17 Νοέμβρη.

Οικογενειακός εορτασμός - Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Παύλος και η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης
Οικογενειακός εορτασμός - Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Παύλος και η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκηςintime

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στα 54 χρόνια του, έχοντας μεγάλη πορεία ως πολιτικός και δημοσιογράφος με έντονη αντιδικτατορική δράση από τη θέση του διευθυντή του ελληνικού προγράμματος της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας όπου εργαζόταν όταν κηρύχθηκε το στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η απόπειρα δολοφονίας

Η επόμενη δοκιμασία για την κυρία Μπακογιάννη ήρθε στις 13 Σεπτεμβρίου του 2002. Ως δήμαρχος Αθηναίων τότε η πολιτικός είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της το οποίο ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα έξω από το γραφείο της στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε ένας 35χρονος εμφανίζεται στην οδό Αμαλίας και, κρατώντας ένα όπλο, στοχεύτει το όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη. Μία τυχαία κίνηση της όμως έχει ως αποτέλεσμα τα σκάγια να περάσουν από πάνω της και να μην την πετύχουν.

Ο 35χρονος, ο οποίος μόλις έχει διαπράξει απόπειρα δολοφονίας, τρέχει να ξεφύγει ενώ συλλαμβάνεται από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας ο οποίος τον καταδιώκει και τον ακινητοποιεί.

«Το πρώτο πράγμα που ήρθε στον νου μου ήταν τα παιδιά μου. Δεν θα άντεχαν μια δεύτερη τόσο σκληρή δοκιμασία» ήταν τα πρώτα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ντόρα Μπακογιάννη: Η μάχη με τον καρκίνο

Τελευταίο κεφάλαιο στις μάχες που έχει κληθεί κατά καιρούς να δώσει η Ντόρα Μπακογιάννη αποτελεί η περιπέτεια της υγείας της την οποία και μοιράστηκε στις 18 Οκτωβρίου του 2021.

Η πολιτικός τόνισε πως δεν σκοπεύει να το βάλει κάτω και πως θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά τηρώντας το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς της. «Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου», υπογράμμισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός ΤΩΡΑ ανοικτά της Καρπάθου

Ντόρα Μπακογιάννη: Πώς έμαθε ότι έχει καρκίνο - Οι εκτιμήσεις των γιατρών και η πρώτη εμφάνιση

Καιρός - Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες - Προσοχή στις περιοχές που πλημμύρισε ο «Μπάλλος» (vid)