ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Συγγενείς 66χρονου αρνούνταν να τον θάψουν μέχρι να διαπιστώσουν ότι πέθανε από κορονοϊό

Σέρρες: Συγγενείς 66χρονου αρνούνταν να τον θάψουν μέχρι να διαπιστώσουν ότι πέθανε από κορονοϊό
Θρίλερ με το θάνατο 66χρονου
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Συγγενείς 66χρονου που νόσησε και πέθανε από κορονοϊό εμπόδισαν την ταφή του μέχρι να βγει η νεκροψία-νεκροτομή που θα αναφέρει την αιτία θανάτου του.

Τη ζωή του από κορονοϊό έχασε ένας 66χρονος μη εμβολιασμένος στις Σέρρες, με τους συγγενείς του να αρνούνται να προχωρήσουν στην ταφή του αν δεν πραγματοποιηθεί νεκροψία - νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του, καθώς δεν πίστευαν ότι ο άνθρωπός τους έφυγε εξαιτίας της Covid-19.

Ο 66χρονος από τη Δράμα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σερρών για περίπου μία εβδομάδα. Η κατάστασή του, όπως αναφέρει το GrTimes ήταν τέτοια που κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του και η νοσηλεία του σε κλινική ΜΕΘ-covid, όπου και κατέληξε.

Το πιστοποιητικό θανάτου από κορονοϊό δόθηκε στους συγγενείς, αλλά εκείνοι δεν το δέχτηκαν. Να σημειωθεί ότι το PCR του ήταν θετικό. Αποτέλεσμα ήταν ο 66χρονος να παραμένει στο νεκροτομείο για περίπου δύο με τρεις ημέρες, με τους συγγενείς του να κινούν τις διαδικασίες νεκροψίας – νεκροτομής, στις οποίες και προχώρησαν, ώστε να πειστούν για τα αίτια που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Για τη διαδικασία, μάλιστα, η σορός του 66χρονου μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, τελέστηκε η νεκροτομή από κρατικό ιατροδικαστή και υπό την παρουσία εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια.

Η νεκροψία έδειξε, «τεράστια και εκτεταμένη βλάβη πνευμόνων, η οποία προήλθε από τον κορονοϊό», με τους συγγενείς να προχωρούν στην ταφή του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος: Τίποτα δεν είναι τόσο αδίστακτο όσο η ατιμωρησία

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: Πώς η θεία κακοποίησε την 8χρονη για να εκβιάσει τη μητέρα της

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας