ΕΛΛΑΔΑ

Video ντοκουμέντο Newsbomb.gr: Μεταγωγή επικίνδυνων ισοβιτών με αυτοκίνητα σαράβαλα

Video ντοκουμέντο Newsbomb.gr: Μεταγωγή επικίνδυνων ισοβιτών με αυτοκίνητα σαράβαλα
newsbomb.gr

Σάλο προκαλούν οι εικόνες από την κατάσταση του οχήματος με το οποίο μεταγωγές επικίνδυνων κρατουμένων 

Ερωτήματα προκαλεί ένα βίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στο φως σήμερα το newsbomb.gr και αφορά στην κατάσταση που βρίσκονται τα υπηρεσιακά οχήματα των εξωτερικών φρουρών της χώρας.

Δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες από τότε που το newsbomb.gr παρουσίασε με εκτενές ρεπορτάζ την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οχήματα των εξωτερικών φρουρών, ωστόσο το σημερινό βίντεο αποτελεί «γροθιά στο στομάχι» για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να δουλέψουν αυτοί οι άνθρωποι.

Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω καταγράφονται εικόνες από το εσωτερικό υπηρεσιακού οχήματος των εξωτερικών φρουρών κατά τη διάρκεια μεταγωγής επικίνδυνων κρατουμένων σε μεγάλη φυλακή της χώρας.

Η περιοχή που κινείται το αυτοκίνητο είναι δυσπρόσιτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντός του οχήματος κραδασμοί και δονήσεις, κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι η κατάσταση των πλαστικών -και όχι μόνο- μερών του αυτοκινήτου τα οποία «χοροπηδούν» πάνω κάτω αποκαλύπτοντας μεγάλες τρύπες κατά μήκος του καντράν.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα όχημα σαράβαλο το οποίο αποτελεί κίνδυνο τόσο για τη ζωή των φρουρών όσο και για τη ζωή των κρατουμένων.

«Τα οχήματα και το προσωπικό είναι στα όριά τους»

Στις 13 Οκτωβρίου το Newsbomb είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) κ. Γιώργο Κωστίκα, ο οποίος είχε υπογραμμίσει πως τόσο το προσωπικό όσο και τα οχήματα βρίσκονται στο όριο τους.

«Η κατάσταση των οχημάτων είναι δραματική καθώς αφορά σε οχήματα 20ετιας με 24ωρη λειτουργία. Με αυτά μεταφέρονται κρατούμενοι και υπάλληλοι προς τα νοσοκομεία και τα δικαστήρια. Τα οχήματα είναι στα όρια τους με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Η πολιτική ηγεσία είχε ενημερωθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης της εξουσίας για την κατάσταση και δύο χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία εκ μέρους της» είχε δηλώσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος: Τίποτα δεν είναι τόσο αδίστακτο όσο η ατιμωρησία

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: Πώς η θεία κακοποίησε την 8χρονη για να εκβιάσει τη μητέρα της

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας