ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πρεμιέρα με 15 ραντεβού για το εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΑΜΑΚ

εμβολιαστικό κέντρο ΠΑΜΑΚ Θεσσαλονίκη
Σε λειτουργία το εμβολιαστικό κέντρο στο ΠΑΜΑΚ
ΙΝΤΙΜΕ/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το εμβολιαστικό κέντρο εντός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Το εμβολιαστικό κέντρο εντός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του με 15 ραντεβού.

Συγκεκριμένα, το εμβολιαστικό έχει στηθεί στο φουαγιέ του ιδρύματος της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, με έναν γιατρό και 3 νοσηλευτές, διαθέτοντας αίθουσα αναμονής αλλά και ιατρείο όπου πραγματοποιείται ο εμβολιασμός.

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ Στυλιανός Κατρανίδης δήλωσε στην ιστοσελίδα Voria.gr ότι «το Πανεπιστήμιο πήρε αυτή την πρωτοβουλία σε συνεργασία με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των δια ζώσης μαθημάτων και να συμβάλει στην προσπάθεια να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα ποσοστά εμβολιασμένων και νοσησάντων φοιτητών στο πανεπιστημιακό ίδρυμα φτάνουν το 78%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά τους εμβολιασμένους. «Με τη δημιουργία του κέντρου», όπως είπε, «στόχος είναι να αυξηθούν περαιτέρω, ενώ τα ποσοστά στο διδακτικό προσωπικό είναι στο 92% και στο διοικητικό στο 90%».

Το εμβολιαστικό κέντρο θα είναι ανοικτό 8:30 με 14:30, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα λειτουργεί κάθε ημέρα, κάτι που θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι φοιτητές.

Για αυτήν την εβδομάδα θα λειτουργήσει αύριο Πέμπτη και πιθανότατα την Παρασκευή. «Θα είναι ανοικτό και θα παραμείνει εδώ όσο υπάρχει ενδιαφέρον από τους φοιτητές», επισήμανε ο πρύτανης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Έκτακτο μέρισμα: Ποιοι θα λάβουν Χριστουγεννιάτικο μποναμά έως 900 ευρώ

Υπουργείο Υγείας: «Καλύπτουμε τα έξοδα για τη Μυρτώ σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία»

Ρoή Ειδήσεων