ΕΛΛΑΔΑ

Πορείες κατά της επίσκεψης Στρος Καν

Πορείες κατά της επίσκεψης Στρος Καν
Σε ειρηνικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι ξεχωριστές πορείες του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ...

Σε ειρηνικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι ξεχωριστές πορείες του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στην επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στη χώρα μας.

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε σήμερα στις 5 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν στη χώρα μας. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε από τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με αίτημα "την ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών κυβερνητικών επιλογών".

Με πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «Οταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον», «Τώρα μπορούμε να νικήσουμε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και ΣΕΒ» και «Κάτω το μνημόνιο της φτώχειας, της ανεργίας και της υποδούλωσης», οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς τη Βουλή, όπου παρέμειναν περίπου μισή ώρα και διαλύθηκαν ειρηνικά.

Λίγο νωρίτερα, είχε ολοκληρωθεί και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, επίσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του Μνημονίου.


Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της από το συλλαλητήριο κάλεσε σε «κατά μέτωπο αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας».

¨Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά «τα χρονικά όρια αρχίζουν και στενεύουν. Εδώ και τώρα κατά μέτωπο αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, που μας την έφερε στην Ελλάδα. Έχουμε δυνατότητες να ανατρέψουμε τα πράγματα στην πορεία. Ούτε ένα λεπτό χαμένο».

Η επίσκεψη του Ντομινικ Στρος Καν στην Αθήνα πυροδότησε τις αντιδράσεις πολιτών που συγκεντρώθηκαν έξω από τη βουλή.

Ροή Ειδήσεων