ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει εκτάσεις στον Επανωσήφη

Φωτιά τώρα: Μεγάλη πυρκαγιά κατακαίει εκτάσεις στον Επανωσήφη

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Επανωσήφη και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Παρθένι και Επανωσήφη.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με δέκα πυροσβέστες οι οποίοι εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο. Η φωτιά φαίνεται να βρίσκεται σε ύφεση και να τίθεται υπό έλεγχο ωστόσο, σύμφωνα με το cretapost.gr, όσο η νύχτα προχωρά οι άνεμοι ενισχύονται καθιστώντας δυσχερές το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι η φωτιά καίει υπαίθρια θαμνώδη έκταση σε ερημική περιοχή μεταξύ του μοναστηριού Επανωσήφης και του χωριού Παρθένι ενώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρέπει να τονιστεί ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές αλλά ούτε και το μοναστήρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύργου αλλά και τον 1ο και 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου. Δηλαδή έσπευσαν δυνάμεις από τρία διαφορετικά κλιμάκια – από τον Πύργο Μονοφατσίου και το Ηράκλειο – στην προσπάθεια να προλάβουν τη φωτιά ώστε να μην επεκταθεί.

Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση ωστόσο προς το παρόν η αξιολόγηση της έκτασης της φωτιάς είναι δύσκολη εφόσον έχει πέσει το σκοτάδι. Συνεπώς η εκτίμηση των εκτάσεων που κάηκαν θα γίνει με το πρώτο φως της ημέρας όπως επίσης θα διενεργηθεί και έρευνα αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στη φωτιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στα ύψη ξανά με 7.105 νέα - 70 θάνατοι και 489 διασωληνωμένοι

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε

Αλέξης Κούγιας: Νέες φωτογραφίες - ντοκουμέντα από το τροχαίο ατύχημα