ΕΛΛΑΔΑ

Βατόπουλος: Δεν πρέπει να αποκλείεται το σενάριο για οριζόντια μέτρα

Βατόπουλος για μέτρα
Ανοιχτή άφησε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος
ΙΝΤΙΜΕ

Ανοιχτή άφησε τη συζήτηση για το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Υπέρ της άμεσης επιβολής αυστηρότερων μέτρων τα οποία ενδεχομένως να επιτρέψουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους πολίτες κατά τα Χριστούγεννα τάχθηκε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Στο ερώτημα, δε, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν ακόμα και οριζόντια μέτρα, ο κ Βατόπουλος απάντησε πως κατά τη γνώμη του δεν πρέπει να αποκλείεται κανένα σενάριο.

«Από υγειονομικής πλευράς ίσως πρέπει να προσχωρήσουμε σε κάποια παραπάνω μέτρα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως αν αυτά τα μέτρα ληφθούν σύντομα, τότε οι πολίτες θα μπορούν να κινούνται με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στις γιορτές.

Συγκεκριμένα για τους χώρους εστίασης και τους κινηματογράφους δήλωσε πως θα μπορούσαν να λειτουργούν με 80% πληρότητα αντί για 100% , σημειώνοντας παράλληλα πως θα μπορούσε να επιστρέψει με κάποιο τρόπο και η τηλεργασία ενώ τόνισε την ανάγκη να υπάρχει αποδοχή των μέτρων από τον γενικό πληθυσμό, καθώς όπως ανέφερε, «αν δεν έχουμε την κοινωνία με το μέρος μας δεν μπορούν να επιβληθούν μέτρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Με ράπιντ τεστ στα σούπερ μάρκετ; - «Ασφαλώς και εξετάζεται», απαντά η κυβέρνηση

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια

«Ολέθρια σχέση» στο Χαλάνδρι: Ο ξυλοδαρμός και οι εκβιασμοί που κατέληξαν σε δολοφονική επίθεση