ΕΛΛΑΔΑ

Μήτερα θύματος του «ψευτογιατρού» ξεσπά στο Newsbomb.gr: Κάποιοι προσπαθούν να τον βγάλουν έξω

Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του ψευτογιατρού από τις συνεχείς διακοπές στη δίκη
Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του ψευτογιατρού από τις συνεχείς διακοπές στη δίκη
Intime - Φωτογραφία αρχείου

Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων του Νίκου Κοντοστάθη από τις συνεχείς διακοπές στη διαδικασία της δίκης 

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συγγενείς των θυμάτων του «ψευτογιατρού» Νίκου Κοντοστάθη από τις συνεχείς διακοπές στη διαδικασία της δίκης.

Ο Νίκος Κοντοστάθης κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών του, ωστόσο, ακόμη δεν έχει… καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου αφού η δίκη του συνεχώς διακόπτεται.

Χθες, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, η διαδικασία οδηγήθηκε και πάλι σε διακοπή για την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση του «ψευτογιατρού» στους δικηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν.

Νωρίτερα είχε διαβιβαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο αναφέρεται ότι ο 48χρονος κατηγορούμενος νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοιό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο. Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι του να επιχειρήσουν να λάβουν εξουσιοδότηση.

Πλέον το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος είναι ορατό καθώς το 18μηνο της προσωρινής του κράτησης λήγει στις 16 Δεκεμβρίου.

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τον βγάλουν έξω»

Το Newsbomb.gr μίλησε με την κυρία Ουρανία, τη μητέρα ενός θύματος του Νίκου Κοντοστάθη, η οποία δεν μπόρεσε να κρύψει την αγανάκτησή της για τις συνεχείς διακοπές στη διαδικασία.

«Πιστεύω πως υπάρχουν κάποιοι που υποκινούν την υπόθεση. Δεν εξαρτάται μόνο από τον Κοντοστάθη. Κάποιοι θέλουν να τον βγάλουν έξω, είτε για να τον απομονώσουν, είτε για να τον σκοτώσουν, είτε για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι μόνο αυτός εμπλεκόμενος. Είναι πάρα πολλοί. Ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα, να καλύπτεται μέσα στον Ευαγγελισμό» σημείωσε εξοργισμένη η κυρία Ουρανία.

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας»

Στη συνέχεια η γυναίκα περιέγραψε την τεράστια ταλαιπωρία που βιώνει τόσο αυτή, όσο και η οικογένειά της από τις συνεχείς διακοπές στη δίκη.

«Πάμε συνέχεια στα δικαστήρια και δεν γίνεται τίποτα. Δεν παρουσιάζεται κανείς. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Και σωματική και ψυχολογική. Και η σωματική κούραση περνάει όταν ξαπλώσει κανείς στο κρεβάτι, η ψυχική δεν περνά ποτέ, αφήνει ουλές. Δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ καλά για δύο λόγους. Πρώτον με αυτό που μας έκανε και δεύτερον γιατί δεν μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας. Θέλω να είναι μέσα στη φυλακή, να μην ξανά έχει την ευκαιρία να εμπλακεί με άλλους ανθρώπους γιατί θα κάνει πάλι τα ίδια. Έχει την απατεωνιά στο DNA του» εξήγησε.

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού μου ήρθα αντιμέτωπη με τη δολοφονία της»

Τέλος, συγκλονιστική είναι η περιγραφή της κυρίας Ουρανίας αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο έμαθε πως για τον θάνατο της κόρης της ευθύνεται ο «ψευτογιατρός».

«Στην αρχή δεν γνώριζα πως το παιδί μου έφυγε από τη ζωή λόγω αυτού του απατεώνα. Στην αρχή τον είχαμε περάσει για κανονικό γιατρό και νομίζαμε πως απλά δεν απέδωσε η θεραπεία. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού τον είδα στην τηλεόραση και έμεινα άφωνη. Έπαθα μεγαλύτερο σοκ και από αυτό που έπαθα στον ενταφιασμό της. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού μου ήρθα αντιμέτωπη με τη δολοφονία της. Πρέπει να παρέμβει το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να τρέξει η διαδικασία γιατί αργοπεθαίνουμε. Τα εγγόνια μου είναι 4,5 χρόνια χωρίς μάνα. Ποιος νοιάστηκε για αυτά τα ορφανά; Που είναι το κράτος να βοηθήσει; Θέλω να κοιμηθώ μία βραδιά ήσυχη. Το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι να μεγαλώσω τα εγγόνια μου και να γίνουν καλοί άνθρωποι» κατέληξε η κυρία Ουρανία εμφανώς φορτισμένη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας
Ο δικηγόρος της οικογένειας Στέλιος Σούρλας

Την οικογένεια της άτυχης κοπέλας που έσβησε στα χέρια του Νίκου Κοντοστάθη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στέλιος Σούρλας. Μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο κ. Σούρλας δήλωσε πως οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν εναγωνίως δικαίωση.

«Τα θύματα του ψευτογιατρού νιώθουν ότι εμπαίζονται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο για άλλη μία φορά ακόμη και ενώπιον του Δικαστηρίου. Ουδέν ίχνος μεταμέλειας καταδεικνύει η στάση του, αντιθέτως επρόκειτο για προσπάθεια παρελκύσεως της δίκης. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και περιμένουμε την κατά το νόμο απόδοση της προς αποκατάσταση της έννομης τάξεως και του αισθήματος δικαιοσύνης στη χώρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μαρτυρία: Έχει εμβολιαστεί εδώ και 3,5 μήνες, όμως νοσεί και της χορηγείται οξυγόνο

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Θλίψη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης