ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα: Αυτά συζητώνται για μετά τις 3 Ιανουαρίου σε ψυχαγωγία, γήπεδα, σχολεία

Νέα μέτρα: Αυτά συζητώνται για μετά τις 3 Ιανουαρίου σε ψυχαγωγία, γήπεδα, σχολεία
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε περισσότερα στοιχεία για το πώς θα κινηθούν κυβέρνηση και ειδικοί για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την 3η Ιανουαρίου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε περισσότερα στοιχεία για το πώς θα κινηθούν κυβέρνηση και ειδικοί για τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από την 3η Ιανουαρίου

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα κινηθούν κυβέρνηση και ειδικοί για τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου ενόψει της συνεδρίασης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων την προσεχή Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε μιλώντας στο ΟΡΕΝ «υπάρχουν χώροι που τηρείται η μάσκα, όπως στα θέατρα και τα σινεμά και θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν αλλαγές. Αντίθετα στα γήπεδα οι φίλαθλοι θα μας υποχρεώσουν να πάρουμε περιοριστικά μέτρα». «Προτιμάει ο φίλαθλος να παρακολουθεί το παιχνίδι από την τηλεόραση αντί να φοράει μάσκα;» αναρωτήθηκε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε: «Αν παρατηρηθεί το φαινόμενο ξανά θα πάμε σε ολιστικά μέτρα για τους αθλητικούς χώρους και είτε δεν θα τα παρακολουθούν συνολικά είτε σε πολύ περιορισμένο ποσοστό».

Όσον αφορά τα σχολεία ο υπουργός Υγείας είπε ότι «στην παρούσα φάση φαίνεται ότι δεν έχουμε στοιχεία ότι δεν λειτουργεί το πρωτόκολλο που υπάρχει. Τα κρούσματα ήταν λιγότερα από ό,τι περιμέναμε όταν σχεδιάζαμε το πρωτόκολλο. Στο δυναμικό φαινόμενο, όμως, που υπάρξουν νέα στοιχεία θα γίνουν παρεμβάσεις. Όπου χρειαστεί θα υπάρξουν παρεμβάσεις στη φιλοσοφία να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία».

Επανερχόμενος στο τι θα συζητηθεί από την επιτροπή τη Δευτέρα ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι η εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας αφορά συνολικά το κομμάτι της διασκέδασης διευκρινίζοντας ότι «οι χώροι υπερμετάδοσης δεν είναι οι χώροι της τυπικής εστίασης αλλά αυτοί με εκτεταμένη διασκέδαση, μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά».

Δίνοντας, δε, ένα στίγμα των σκέψεων που υπάρχουν για νέα μέτρα στον κλάδο αυτό είπε ότι αυτό θα αφορά «είτε με την εφαρμογή του ωραρίου είτε με την όρθια διασκέδαση. Τέτοιες θα είναι οι παρεμβάσεις για ένα δεκαπενθήμερο».

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών λέγοντας ότι «συνδέεται με την πορεία των εμβολιασμών». «Αν εξεταστεί περαιτέρω δεν θα έχει χαρακτηριστικά κατηγοριών αλλά ποιοι επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα υγείας αλλά θεωρούμε ότι δεν θα χρειαστεί γιατί κινούμαστε με ρυθμούς άνοιξης όσον αφορά τους εμβολιασμούς».

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε ότι «είμαστε κοντά στο να αποφασίσουμε να γίνει μόνιμη διαδικασία ο εμβολιασμός για κορονοϊό στους υγειονομικούς. Αν υπάρξει αυτό το πρωτόκολλο αυτό σημαίνει ότι για να μείνεις σε αυτή την υπηρεσία πρέπει να είσαι εμβολιασμένος. Καλώ όσους είναι σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου να εμβολιαστούν καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να πούμε ή μένετε στο σύστημα υγείας εμβολιασμένοι ή βρίσκεστε εκτός ΕΣΥ».

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης αυτό θα γίνει «με νομοθετική ρύθμιση» προσθέτοντας ότι «τα δεδομένα δείχνουν ότι θα μας συνοδεύει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό οπότε οι θέσεις που είναι σε αναστολή δεν μπορεί να παραμένουν κενές επ’ αόριστον. Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές θα υπάρξουν προκηρύξεις για την κάλυψή τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Αυτή είναι η ΚΥΑ για μάσκα, σούπερ μάρκετ και εκδηλώσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα το πρώτο 48ωρο

Το ορφανοτροφείο της φρίκης: Είχαν φτιάξει μέχρι και… τιμωρητήριο για τα παιδιά

Νίκος Οικονομόπουλος: Ο κορονοϊός με βρήκε δύσκολα – Η Θεία Κοινωνία είναι το φάρμακο των ανθρώπων