ΕΛΛΑΔΑ

Οικογενειακή τραγωδία Άρτα: Σε σοβαρή κατάσταση ο 16χρονος - 3 χιλιοστά από την καρδιά του τα σκάγια

Οικογενειακή τραγωδία Άρτα: Σε σοβαρή κατάσταση ο 16χρονος - 3 χιλιοστά από την καρδιά του τα σκάγια
Ο ανήλικος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.
Pixabay

Στον θρήνο έχει βυθιστεί η Άρτα για την οικογενειακή τραγωδία που συντελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου - Τι αναφέρει για την κατάσταση της υγείας του ο συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας

Στην περιοχή Μικρό Φράγμα στην Άρτα, η παρέα των 8 κυνηγών που αποτελούταν από συγγενείς, ξεκίνησε την αναζήτηση θηράματος, ωστόσο, τα πράγματα πήραν θλιβερή τροπή με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 33χρονου και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου.

Ο 16χρονος πυροβόλησε τον θείο του νομίζοντας ότι πρόκειται για θήραμα και όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί αυτοπυροβολήθηκε, με συνέπεια να τραυματιστεί βαρύτατα και να βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

«Το παιδί ένιωσε εκείνη την στιγμή σοκ, ένιωσε τύψεις και γύρισε και αυτοπυροβολήθηκε. Ελπίζουμε ο Θεός να βάλει το χέρι του, να πάνε όλα καλά, να γίνει τουλάχιστον το παιδί καλά», λέει στο Mega ο Παναγιώτης Στασινός, πρόεδρος κοινότητας Μεσοπύργου Άρτας.

Ο ανήλικος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τραγική φιγούρα ο 58χρονος πατέρας του που αντίκρυσε τον αδερφό του νεκρό και λίγα λεπτά αργότερα είδε το παιδί του να αυτοπυροβολείται.

«Ο 16χρονος Γιάννης ο Θεός να βάλει το χέρι του να γίνει καλά το παιδί, βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας που η κατάστασή του είναι σταθερή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Σήμερα η κηδεία του θείου του

Την ώρα που ο ανήλικος μαθητής παλεύει για τη ζωή και ο 33χρονος θείος του κηδεύεται, ο 58χρονος πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση ανήλικου και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ η μητέρα του σε λίγες μέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο αδερφάκι του. Ο πατέρας του 16χρονου νοσηλεύεται αυτή την στιγμή με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

«Η μαμά του είναι έγκυος 8 – 9 μηνών στο παιδί. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, ο Θεός να βάλει το χέρι του, είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση όλοι».

Η τοπική κοινότητα του Μεσοπύργου Άρτας είναι σοκαρισμένη και όλοι προσεύχονται να σωθεί ο 16χρονος μαθητής.

«Ο μικρός είναι καλά, έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο. Ελπίζουμε τις επόμενες 48 ώρες να μπορέσουμε να τον αποσωληνώσουμε. Οι χειρουργοί αφαίρεσαν το 1/3 του ενός πνεύμονα. Τα σκάγια ήταν 2,3 χιλιοστά από την καρδιά του» εξήγησε στο Mega ο Χριστόδουλος Ναθαναήλ, συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Άρτας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης διασωληνωμένης με κορονοϊό

Οι Πακιστανοί ζητούν συγγνώμη και ακύρωση των προστίμων για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές» - Έτσι ξεφεύγει από τα rapid