ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Διομήδης» - Καρδίτσα: Δύσκολη νύχτα για την Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου

Κακοκαιρία «Διομήδης» - Καρδίτσα: Δύσκολη νύχτα για την Κοινότητα Αγίου Θεοδώρου
karditsalive.net / Λ. Δούκας

Σοβαρό κίνδυνο πλημμύρας αντιμετώπιζε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα η Κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου, η οποία από νωρίς το πρωί της Τρίτης (11/1) παρουσίαζε προβλήματα, στο σημείο που γίνεται η διάνοιξη του δρόμου.

Στην πορεία της ημέρας το νερό μπήκε σε σπίτια και σε ποιμνιοστάσια ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε μια μονάδα που πλημμύρισε πνίγηκαν και ζώα.

Η στάθμη του ποταμού Λείψιμου που έρχεται από την πλευρά του Καρποχωρίου ανέβαινε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες η κατάσταση να κρίνεται οριακή με τον υπηρεσιακό μηχανισμό της ΠΕ Καρδίτσας και το Δήμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Μάλιστα στο ύψος τη γέφυρας βρίσκονταν συνεχώς μηχανήματα της Περιφέρειας που καθάριζαν τη γέφυρα από φερτά υλικά.

Την κρισιμότητα της κατάστασης σηματοδοτούσε και η παρουσία του περιφερειάρχη κ Κώστα Αγοραστού, που μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ Κ. Νούσιο, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Παν. Σβερώνη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Κων. Νταρακλίτση συσκέπτονταν συνεχώς με υπηρεσιακούς παράγοντες για το ενδεχόμενο παρέμβασης που θα εκτόνωνε τα νερά που «έγλυφαν» το οδόστρωμα πάνω από τη γέφυρα.

Η σταδιακή πτώση της στάθμης των νερών του Λείψιμου στην περιοχή του Καρποχωρίου δημιούργησε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σταδιακά θα έπεφτε και η στάθμη των νερών στην γέφυρα του Αγ. Θεοδώρου και τουλάχιστον μίση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον κ. Νταρακλίτση η εικόνα που είχε διαμορφωθεί οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος μια γενικευμένης πλημμύρας του οικισμού είχε παρέλθει.

Πηγή: karditsalive.net

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 32.694 νέες μολύνσεις - 80 θάνατοι σε 24 ώρες και 640 διασωληνωμένοι

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Ποιοι και γιατί χτύπησαν τον καθηγητή στην ΑΣΟΕΕ

Εκλογές την άνοιξη σκέφτονται στο Μαξίμου: Οι παράγοντες – κλειδιά και οι απρόβλεπτες εξελίξεις