ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Γεμίζουν τα απουσιολόγια λόγω κορονοϊού με.. γονική συναίνεση

Σχολεία: Γεμίζουν τα απουσιολόγια λόγω κορονοϊού με.. γονική συναίνεση
Οι γονείς πλεόν αποφεύγουν πλέον να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία
INTIME

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν δάσκαλοι και καθηγητές έχουν ήδη κλείσει 50 τμήματα και απουσιάζει το 20% των μαθητών από τα σχολεία

Στους ρυθμούς του κορονοϊού κινούνται τα σχολεία καθώς η αύξηση κρουσμάτων γεμίζει τα απουσιολόγια.

Οι γονείς πλεόν αποφεύγουν πλέον να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία ακόμη και αν αρρώστησει μόνο ένα παιδί σε τμήμα καταργώντας στην πράξη την απόφαση για το 50 +1 για το κλείσιμο ενός τμήματος.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, 46.243 για παιδιά μέχρι 17 χρόνων, έχει ως αποτέλεσμα πολλοί γονείς φοβούμενοι να νοσήσει το παιδί τους και να μεταφέρει τον ιό στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να τα κρατούν προφυλαγμένα στο σπίτι.
Το ποσοστό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυτής της ηλικίας, από 17.1% που ήταν στις 10 Ιανουαρίου αυξήθηκε την Τρίτη 18 του μήνα στο 18.2%.

Ήδη έχουν κλείσει πάνω από 50 τμήματα τα οποία φυσικά θα ήταν πολύ περισσότερα ένα δεν ίσχυε το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα.


Σύμφωνα με τους δασκάλους τουλάχιστον το 20% των μαθητών δεν πηγαίνει καθημερινά σχολείο λόγω του φόβου των γονέων για τη διασπορά στη σχολική κοινότητα. Όπως αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) για το λόγο αυτό ζητούν για άλλη μια φορά να καταργηθεί το μέτρο του 50%+1.
Οι καθηγητές από την πλευρά τους ζητούν την εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η έλλειψη εκπαιδευτικών, αλλά και μείωση της ύλης σε όλες τις τάξεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα μαθησιακά ελλείμματα που έχουν διαπιστωθεί. Όπως υπογράμμισαν οι συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης οι ελλείψεις στα σχολεία δεν μπορούν να καλυφθούν από τους αναπληρωτές οι οποίοι στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να καλύπτουν πάγιες ελλείψεις, χωρίς να καλύπτονται οι απουσίες λόγω της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Κόλαφος οι καταθέσεις της 24χρονης – Τι υποστηρίζει ο κατηγορούμενος

Survivor: Αυτό δεν ξανάγινε παγκοσμίως! Η «εξορία» πριν την αποχώρηση και οι πανηγυρισμοί (videos)

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού θα χιονίσει - Κρύο διαρκείας για μια εβδομάδα

Κακοκαιρία «Ελπίδα» - Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων