ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός ανήλικης: Η ώρα της απολογίας για τον ιερέα στη «σκιά» νέων καταγγελιών

Βιασμός ανήλικης: Η ώρα της απολογίας για τον ιερέα στη «σκιά» νέων καταγγελιών
Για καταγγελία με οικονομικό κίνητρο φέρεται να κάνει λόγο ο ιερέας

Ο  ιερέας αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες.

Αντιμέτωπος με τις βαρύτατες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται αναμένεται να έρθει σήμερα ο ιερέας που συνελήφθη έπειτα από καταγγελίες ενός ανηλίκου κοριτσιού για βιασμό.

Αν και λόγω της κακοκαιρίας ανεστάλησαν οι εργασίες στα δικαστήρια της Αθήνας και του Πειραιά, οι ανακρίσεις αναμένεται να προχωρήσουν κανονικά. Υπενθυμίζεται, ότι ο ιερέας αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, καθώς φέρεται να ζητούσε από το ανήλικο κορίτσι φωτογραφίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 17χρονη σήμερα κοπέλα περιγράφει στην κατάθεση της ότι οι ασελγείς πράξεις τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από το 2019 εως τον Μάιο του 2020, αλλά η ίδια φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό της περιβάλλον μέχρι που τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στη θεία της τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του ιερέα.

Η 15χρονη τότε κοπέλα γνώρισε τον ιερέα τον Νοέμβριο του 2019 στο κατηχητικό, όπου πήγε έπειτα από προτροπή της θείας της η οποία διατηρούσε στενές σχέσεις με τον 37χρονο ιερέα. Ο κατηγορούμενης φέρεται έπειτα από κάθε κατήχηση να απομόνωνε το κορίτσι στην εκκλησία και αφού την έβαζε να εξομολογηθεί, τη βίαζε λέγοντας της ότι στο πρόσωπο του θα βλέπει τον πατέρα της και το δάσκαλο της.

Μάλιστα, φέρεται να της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες ενώ στη συνέχεια της έστελνε και εκείνος γυμνές φωτογραφίες και πορνογραφικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος βίασε το παιδί τουλάχιστον 7 φορές ενώ παράλληλα προέβαινε και σε άλλες ασελγείς πράξεις πάνω του.

Μετά την αποκάλυψη της κοπέλας, έγινε άμεσα καταγγελία και ξεκίνησε προανάκριση από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Μετά το τέλος της έρευνας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η δικογραφία και κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.


Τι υποστηρίζει ο ιερέας

Για καταγγελία με οικονομικό κίνητρο φέρεται να κάνει λόγο ο ιερέας, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως η ανήλικη που τον καταγγέλλει για βιασμό ίσως τον είχε ερωτευτεί, χωρίς εκείνος ενδώσει.
«Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει» φέρεται να υποστηρίζει.
Ο 37χρονος κατηγορούμενος ισχυρίζεται επίσης, πως η ανήλικη ίσως τον είχε ερωτευτεί και τον κατήγγειλλε επειδή εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Όπως φέρεται να είπε, «η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;».

Συνεχίζεται η έρευνα

Το «φως» της δημοσιότητας είδε και μια ακόμη καταγγελία από 19χρονο κορίτσι, που φέρεται να υποστηρίζει ότι το Νοέμβριο του 2020 ο συγκεκριμένος ιερέας την είχε προσεγγίσει ζητώντας της να πάνε κάπου μόνοι τους προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο μαζί του.
Σύμφωνα με όσα περιγράφει η 19χρονη, ο ιερέας την γνώρισε μέσω μιας φίλης της η οποία τότε παρακολουθούσε τα μαθήματα στο κατηχητικό, και την κάλεσε στον Ναό να συζητήσουν. Αρχικά της πρότεινε μια δουλειά, καθώς η καταγγέλουσα ζωγραφίζει τοιχογραφίες, και στη συνέχεια της ζήτησε να περάσουν μερικές ώρες μόνοι τους.
Εκείνη αρνήθηκε και ο ιερέας επέμεινε καλώντας την να πάνε το βράδυ σε ένα χώρο που έχει φτιάξει για τη νεολαία, ενώ φέρεται να της έδωσε 50 ευρώ ως αμοιβή για τη δουλειά της. Ο κατηγορούμενος φέρεται να επέμεινε στέλνοντας μηνύματα ώστε να γίνουν φίλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το κορίτσι να μην απαντά.