ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Συγγρού: Γκρεμίστηκαν τοίχοι από διαμερίσματα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Έκρηξη στη Συγγρού: Γκρεμίστηκαν τοίχοι από διαμερίσματα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Newsbomb.gr

Εικόνες από εμπόλεμη ζώνη στο κέντρο της Αθήνας μετά την έκρηξη σε κτήριο στην αρχή της Συγγρού - Αγωνία για τους δύο τραυματίες - Παραμένει κλειστή η Συγγρού και στα δύο ρεύματα. 

Στιγμές τρόμου και αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, μετά την ισχυρότατη έκρηξη σε κτήριο, στον αριθμό 3.

Όπως τονίζουν, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους, νομίζοντας πως γίνεται σεισμός.

Το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο της έκρηξης και καταγφράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές για τους κατοίκους, αλλά και τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη.

Οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη λεωφόρο Συγγρού, όπου λίγο μετά τις έξι το πρωί σημειώθηκε έκρηξη στο εξαώροφο κτήριο, είναι συγκλονιστικές.

«Δεν έχουν σπάσει μόνο οι τζαμαρίες και τα κουφώματα από τις διπλανές πολυκατοικίες. Έχουν γκρεμιστεί τοίχοι», δηλώνει κάτοικος της περιοχής η οποία αδυνατεί να μπει και στο σπίτι της.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Αυτή τη στιγμή η Συγγρού παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχει ένας βαριά τραυματίας, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο.

«Δεν γνωρίζω πώς έγινε η έκρηξη, δουλεύω απέναντι και με πήρε συνάδελφος λέγοντας μου όσα έγιναν. Δεν φανταζόμουν το μέγεθος της έκρηξης πριν έρθω. Θεωρών πως ήταν κάτι πολύ δυνατό γιατί οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Είμαι σοκαρισμένη, δεν μας αφήνουν να ανέβουμε και πάνω γιατί φοβούνται και δεύτερη έκρηξη», σημείωνει μάρτυράς που βρέθηκε λίγα λεπτά μετά την έκρηξη στο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Εμφανώς σοκαρισμένος και ένας οδηγός ταξί ο οποίος περνούσε ακριβώς τη στιγμή της έκρηξης από τη Συγγρού. «Κατάλαβα την έκρηξη, αλλά δεν ήξερα τι έγινε. Είχα μια κοπέλα μέσα η οποία είναι ευτυχώς καλά. Κατέβαινα τη Συγγρού και ήμουν στην αριστερή λωρίδα και η έκρηξη με πέταξε δεξιά», αναφέρει.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στο σημείο και σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες:

Πώς και γιατί έγινε η έκρηξη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η έκρηξη έγινε στον ημιώροφο του 6ώροφου κτηρίου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός που έχει κατοικία και προκλήθηκε είτε από το διαρροή υγραερίου, είτε φυσικού αερίου.

Στο ισόγειο... υπήρχε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ όλοι οι άλλοι όροφοι από πάνω, είναι διαμερίσματα για ανακαίνιση που προορίζονταν για βραχυχρόνια μίσθωση.

Αυτή τη στιγμή η Συγγρού παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, υπάρχει ένας βαριά τραυματίας, ο οποίος έχει μεταφέρθηκε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας είναι είναι 78 ετών και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως σε χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, με την επέμβαση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι κατά τους χειμερινούς μήνες, επειδή είναι όλες οι πόρτες κλειστές, όταν υπάρχει διαρροή, δημιουργείται στο εσωτερικό ένα εκρηκτικό μείγμα, το οποίο μετατρέπει τα σπίτια σε... βόμβες με το άναμμα φωτιάς.
Ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής θα μεταβούν στο σημείο για να ανακρίνουν τον 78χρονο, ο οποίος είναι και ο μόνος που ξέρει τι έγινε στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Από διαρροή υγραερίου ή φυσικού αερίου η έκρηξη στη Συγγρού - Στο χειρουργείο ένας 78χρονος

Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας