ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Φόβοι ΕΛ.ΑΣ. για πλιάτσικο και «πονηρούς» που θέλουν τα 2.000 ευρώ

Αττική Οδός: Φόβοι ΕΛ.ΑΣ. για πλιάτσικο και «πονηρούς» που θέλουν τα 2.000 ευρώ
Στην Αττική Οδό μετέβησαν και άντρες των ΜΑΤ
Λευτέρης Παρτσάλης

Στόχος της Αστυνομίας να μη γίνει πλιάτσικο στα περίπου 200 αυτοκίνητα που παραμένουν ακινητοποιημένα και αφετέρου να μην υπάρξουν «πονηροί» που ενδεχομένως επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα το αυτοκίνητό τους στην Αττική Οδό 

Έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο θα εφαρμοστεί από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στη διαδρομή της Αττικής Οδού που παραμένει κλειστή, από το Δαχτυλίδι μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο newsbomb ότι κατά μήκος του συγκεκριμένου διαστήματος θα αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις (περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.). Ο στόχος είναι διττός. Αφενός να μη γίνει πλιάτσικο στα περίπου 200 αυτοκίνητα που παραμένουν ακινητοποιημένα και αφετέρου να μην υπάρξουν «πονηροί» που ενδεχομένως επιχειρήσουν να περάσουν παράνομα το αυτοκίνητό τους στην Αττικό Οδό με σκοπό να διεκδικήσουν την αποζημίωση των 2000 ευρώ.

Πολίτης έγραψε νωρίτερα στο Twitter ότι είδε Ρομά να προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στην Αττική Οδό (στο ύψος του Κορωπίου) για να προσποιηθούν τους εγκλωβισμένους και να ζητήσουν τα χρήματα της αποζημίωσης. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σχολίασαν στο newsbomb ότι «η συγκεκριμένη καταγγελία περιήλθε σε γνώση τους, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν κάμερες αλλά και αστυνομική παρουσία και έτσι είναι δύσκολο να εισέλθει στο δρόμο κάποιος παράνομα. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν στην περιοχή τόσο για την ασφάλεια των εγκαταλελειμμένων οχημάτων όσο και για να μη βρεθούν εκεί… πονηροί ».

Στην Αττική Οδό μετέβησαν και άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι «επιστρατεύτηκαν» (εφοδιασμένοι με φτυάρια) για να βοηθήσουν τους οδηγούς να βγάλουν τα οχήματά τους από το χιόνι.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτουν ότι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» η Αστυνομία έχει προχωρήσει συνολικά σε 2200 απεγκλωβισμούς και 320 επείγουσες μεταφορές πολιτών (κυρίως νεφροπαθείς που χρειάζονταν αιμοκάθαρση και ετοιμόγεννων γυναικών).

Όσον αφορά στη λεωφόρο Μεσογείων, οι αστυνομικοί από το πρωί τηλεφωνούν στους πολίτες που εγκατέλειψαν εκεί τα αυτοκίνητά τους (ο εντοπισμός γίνεται μέσω των πινακίδων κυκλοφορίας), σε μία προσπάθεια να μην υπάρχουν αύριο Πέμπτη οχήματα που παρακωλύουν την κυκλοφορία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.