ΕΛΛΑΔΑ

Δαβερώνης στο Newsbomb.gr: Τα μέτρα «πλήγωσαν» την εστίαση - Θα δούμε καταστήματα χωρίς ρεύμα!

Δαβερώνης στο Newsbomb.gr: Τα μέτρα «πλήγωσαν» την εστίαση - Θα δούμε καταστήματα χωρίς ρεύμα!
Επιστροφή μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου.
INTIME

Άρση Μέτρων: Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια τους τελευταίους μήνες τόσο με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού όσο και σε ότι αφορά την αύξηση του κόστους από την ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα) μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης – Φόβοι για εστιατόρια χωρίς ρεύμα από τον Φλεβάρη – Πόσο επηρέασαν τα μέτρα για τον covid τους τζίρους των καταστημάτων

Την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε, επιστρέφει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ καταργείται ο περιορισμός του ωραρίου.

Η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Για την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες της εστίασης μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Ήταν αδικαιολόγητο να σταματήσει η μουσική και μάλιστα την Πρωτοχρονιά. Ήταν ένα έξτρα μέτρο που δυσκόλεψαν τον κλάδο και βέβαια για όλα αυτά δεν υπάρχει καμία στήριξη», αναφέρει ο Δαβερώνης.

Και προσθέτει: «τώρα επαναφέρουν την μουσική και άρουν τα μέτρα εκείνα αλλά η ζημιά έχει γίνει αφού την Πρωτοχρονιά είχαμε μείωση τζίρου κατά 70% ενώ σε σχέση με τον 2019 η μείωση του τζίρου στα καταστήματα εστίασης φτάνει το 50%. Αν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση στο κόστος ενέργειας τότε καταλαβαίνεται πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων σημείωσε ότι τον Φεβρουάριο οι εστιάτορες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και μάλιστα το πρόβλημα είναι πιο έντονο που τα εστιατόρια έμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

«Έχουμε ζητήσει από τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας να δοθεί μια παράταση στην πληρωμή των λογαριασμών. Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε πρόβλημα. Από ενημέρωση που είχα από το γραφείο του κ. Σταϊκούρα το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν κάποια μέτρα στήριξης αλλά για το θέμα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος που είναι αρμοδιότητα του υπουργείου ενέργειας δεν είχα κάποια ενημέρωση».

Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των μέτρων

Αποκλιμάκωση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Όπως είπε η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριο. Ωστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση, όπως εξήγησε. Αναφορικά με τα μέτρα που ισχύουν στα γήπεδα είπε ότι παραμένουν όλα ως έχουν και θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας.

Όσον αφορά την κακοκαιρία είπε ότι αυτή στέρησε την δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται όπως είπε ο υπουργός Υγείας τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Επιστροφή μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου - Την επόμενη εβδομάδα απόφαση για γήπεδα