ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την υπόθεση βιασμού – Τα επόμενα βήματα της Γεωργίας Μπίκα

Γεωργία Μπίκα
Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό
INTIME / ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Θεσσαλονίκη: «Πινγκ-πονγκ» ανακοινώσεων από τη Γεωργία Μπίκα και τις Αρχές μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων. Τα επόμενα βήματα της 24χρονης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού που έχει κάνει η 24χρονη Γεωργία Μπίκα. Ο μεγάλος «γρίφος» των τοξικολογικών εξετάσεων φάνηκε να λύνεται την Τρίτη (01/02), όταν και τα αποτελέσματα έφτασαν από το εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας και σε συνδυασμό με τις εξετάσεις που έγιναν στο ΑΠΘ συντάχθηκε το σχετικό πόρισμα. Το γεγονός ότι οι εξετάσεις είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικές πυροδότησε νέο κύκλο εξελίξεων στην υπόθεση.

Ήδη η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της. O Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως, «δεν έχω λάβει ακόμα στα χέρια μου τα αποτελέσματα, ωστόσο, θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία, γι’ αυτό και θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων στην Ελλάδα, από ούρα και τρίχες, για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα».

Την ίδια στιγμή, η ιατροδικαστική υπηρεσία έδωσε τη δική της διάσταση για το θέμα των εξετάσεων, μετά τις ενστάσεις που φαίνεται ότι διατυπώνει η πλευρά της 24χρονης. Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρθηκε στους χρόνους λήψης δειγμάτων από την καταγγέλλουσα αλλά και στα αποτελέσματα. «H ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του Λευκού Πύργου», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Επί της ουσίας, η ιατροδικαστική υπηρεσία διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στη λήψη των δειγμάτων. Αυτό, άλλωστε, φέρεται να είχε πει και η ίδια η Γεωργία Μπίκα σε συνέντευξή της, ωστόσο, με θέση της που έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης διατύπωσε άλλες ενστάσεις για το ζήτημα.

«Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή ''δώσε τα ούρα''», ανέφερε μεταξύ άλλων, ως απάντηση στα όσα υποστήριξε στη δική της ανακοίνωση η ΓΕΔ Θεσσαλονίκης.

«Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τοξικολογικές της 24χρονης

Για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα αλλά και τα πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν για τις τοξικολογικές εξετάσεις μίλησε στο Newsbomb.gr o πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Σε αυτή τη φάση αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα προφανώς και δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη ουσιών οι οποίες θα ήταν ανιχνεύσιμες στον συγκεκριμένο χρόνο που έγινε η δειγματοληψία. Μεγάλη σημασία όμως έχει να αξιολογηθεί πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η δειγματοληψία και με ποιες διαδικασίες. Εάν η ουσία που αναζητάμε είναι ανιχνεύσιμη σε αυτόν τον χρόνο και δεν εντοπίστηκε, τότε, πολύ απλά, δεν έγινε η χρήση της».

Και προσθέτει: «Θα χρειαστεί ενδελεχής μελέτη όλων των διαδικασιών και του τρόπου των αναλύσεων καθώς και σε πόσο χρόνο μεταβολίζονται από τον οργανισμό τα υπό εξέταση στοιχεία. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι αν εντοπιστεί μικρή ποσότητα αλκοόλης, τότε θα πρέπει ακολουθώντας τις κατάλληλες μεθόδους να πάμε πίσω στον χρόνο και να εντοπίσουμε την ποσότητα που είχε καταναλωθεί το επίμαχο διάστημα».

Επίσης, ο ιατροδικαστής εκφράζει μέσω του Newsbomb.gr την απορία του γιατί ο τοξικολόγος αποφάσισε να στείλει τα δείγματα για εξέταση στην Ελβετία. «Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικά εργαστήρια που όλα αυτά τα χρόνια γίνονται αντίστοιχες εξετάσεις. Με την απόφαση αυτή είναι σαν να ακυρώνουμε όλη την προηγούμενη δουλειά που έχει γίνει και τις υποθέσεις που έχουν διαλευκανθεί με βάση τις εξετάσεις που γίνονται στην χώρα μας», τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στο Newsbomb: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τοξικολογικές της 24χρονης

Η απάντηση της Γεωργίας Μπίκα στην ΕΛ.ΑΣ.: Με έστειλαν να πάω να πάρω ουροσυλλέκτη μόνη μου

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: «Δεν καθυστερήσαμε με τα αποδεικτικά στοιχεία», τονίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι λέει η ιατροδικαστική υπηρεσία για τις τοξικολογικές εξετάσεις