ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Ήθελαν να σκοτώσουν τον Άλκη» - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ

Θεσσαλονίκη: «Ήθελαν να σκοτώσουν τον Άλκη» - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ
Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφές ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο πριν τη δολοφονική ενέργεια

Κατηγορηματικοί ότι οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ

Προμελετημένη επίθεση με στόχο φιλάθλους και οπαδούς του Άρη δείχνουν τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr από αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες είχαν ξεκάθαρα ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μαχαίρωσαν τέσσερις φορές τον άτυχο Άλκη. Μία φορά στη δεξιά μηριαία χώρα, δύο φορές στον αριστερό γλουτό και μία φορά στο χέρι.

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι οι έρευνες σύντομα θα φέρουν αποτελέσματα και συλλήψεις. Ήδη η «πίεση» προς συγκεκριμένους «χώρους» που μπορεί να γνωρίζουν τους δράστες έχει κλιμακωθεί και οι πληροφορίες που συλλέγονται χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Το newsbomb.gr παραθέτει τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονική επίθεση.

Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε στις 00.30 της 1ης Φεβρουαρίου για περιστατικό στη συμβολή των οδών Γάζη και Πλαστήρα στην περιοχή του Χαριλάου. Περιπολικά έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν βαριά τραυματισμένο τον 19χρονο Άλκη Κ. και τραυματισμένο τον…. (σ.σ. φίλο του Άλκη). Σε διπλανό στενό παρέλαβαν τραυματισμένο και τον… (σ.σ. τρίτο φίλο του Άλκη). Οι τραυματίες διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου».

Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του 19χρονου Άλκη Κ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το θύμα, οι δύο τραυματίες και ακόμα δύο φίλοι τους, κάθονταν στο σημείο και μιλούσαν, όταν ξαφνικά τους προσέγγισε ομάδα ατόμων που τους ρώτησε τι ομάδα είναι. Τα θύματα απάντησαν ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη και τότε δέχτηκαν χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα (σ.σ. μαχαίρια). Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν με οχήματα που είχαν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση. Ο 19χρονος Άλκης έφερε δύο τραύματα στον αριστερό γλουτό, ένα τραύμα στη δεξιά μηριαία χώρα και ένα στη δεξιά παλάμη. Το τραύμα στη μηριαία χώρα ήταν το πιο σοβαρό, διότι προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Η μαχαιριά στη δεξιά παλάμη προκλήθηκε –όπως εκτιμάται- στην προσπάθεια του άτυχου Άλκη να αμυνθεί στις μαχαιριές με το χέρι του. Οι δύο φίλοι του Άλκη τραυματίστηκαν στα πόδια από μαχαιριές, χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφές ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο επεισόδιο πριν τη δολοφονική ενέργεια. Ήταν δηλαδή μία «τυφλή» επίθεση, με στόχο μία πενταμελή παρέα νεαρών που καθόταν κοντά στο γήπεδο της ομάδας του Άρη. Ο αριθμός των δραστών υπολογίζεται ότι ήταν από οχτώ έως δέκα άτομα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι η σύλληψη των δραστών αποτελεί προτεραιότητα για την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, που θα κλιμακώσει τις ενέργειές της, εστιάζοντας σε χώρους όπου συχνάζουν χούλιγκαν, για τον εντοπισμό τους.

Συγκινούν τα μηνύματα φιλάθλων για τον Άλκη

Σε άτυπο μνημείο για τον 19χρονο Άλκη που έπεσε θύμα δολοφονίας για οπαδικούς λόγους στη Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί το σημείο που έπεσε νεκρός ο νεαρός Κασκόλ, φαναράκια, μηνύματα, φανέλες.

Με αυτά έχει κατακλυστεί το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα και τις μαχαιριές που του κατάφεραν ο 19χρονος Άλκης το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη.

Φίλαθλοι διαφόρων ομάδων και απλοί πολίτες εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το νέο επεισόδιο οπαδικής βίας καθώς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δολοφόνοι πρώτα ρώτησαν τον Άλκη και την παρέα του τι ομάδα είναι και μετά τους επιτέθηκαν.

Xαρακτηριστικό είναι το μήνυμα των οπαδών της ΑΕΚ το οποίο αναφέρει: «Αλκιβιάδης ετών 18, δολοφονήθηκε άνδρα γιατί απάντησε το αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί πότε η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε», ενώ οι οπαδοί της ΑΕΛ έγραψαν: «Καλό παράδεισο. Όχι άλλος νεκρός».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.