ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός - Ηράκλειο: Μεγάλη διασπορά στις φυλακές - Κλειστά 11 κελιά

Κορoνοϊός - Ηράκλειο: Μεγάλη διασπορά στις φυλακές - Κλειστά 11 κελιά
11 κελιά των φυλακών παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων
INTIME NEWS

Ηράκλειο: 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσούείναι θετικοί στον κορονοϊό

φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού έχουν τεθεί σε υγειονομικό συναγερμό μετά από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στο σωφρονιστικό ίδρυμα τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, 11 κελιά των φυλακών παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κελί κρατούνται 2 με 3 άτομα, με κάποιους από τους κρατούμενους να νοσούν και τους συγκρατούμενούς τους να βρίσκονται σε καραντίνα ως στενές επαφές.

Μάλιστα εκφράζονται ανησυχίες πως δεομένων των μικρών αποστάσεων ακόμα και οι κρατούμενοι που διαμένουν στα 11 κελιά και δεν έχουν νοσήσει ακόμη, δεν θα αργήσουν να κολλήσουν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Ταυτόχρονα όπως και το σύνολο της κοινωνίας έτσι και οι φυλακές έχουν επανέλθει σε μια κανονικότητα, με τα επισκέπτρια, τις άδειες κρατουμένων, τις μεταγωγές στα δικαστήρια και τις μεταφορές σε νοσοκομεία να γίνονται κανονικά, με τις πιθανότητες κάποιος να νοσήσει εκτός φυλακής και να μεταφέρει τον ιό μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να αυξάνονται.

Την ίδια ώρα οι φυλακές καλούνται να ανταπεξέλθουν με λιγότερο προσωπικό καθώς 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξαρση των κρουσμάτων σημειώθηκε μέσα σε 15 ημέρες και το ένα κελί κλείνει μετά το άλλο. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για αντιδράσεις των κρατουμένων που μένουν εσώκλειστοι λόγω καραντίνας πολλές ώρες μέσα στα κελιά, αφού προαυλίζονται μόνο για μία ώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Με ειδικό σχέδιο η μεταγωγή στον Κορυδαλλό ενόψει της δίκης του