ΕΛΛΑΔΑ

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Εκτός ελέγχου οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης - Πλησιάζει τα 2 ευρώ

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Εκτός ελέγχου οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης - Πλησιάζει τα 2 ευρώ
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε τον Ιανουάριο στο 5,5%.
INTIME

Ντόμινο ανατιμήσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα από το δυσβάστακτο μεταφορικό κόστος που δημιουργεί η αύξηση τις τιμής στο πετρέλαιο κίνησης και την βενζίνη - Τι λέει στο Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Ανοδικό ράλι σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές στη σκιά της ρωσο -ουκρανικής κρίσης. Η τιμή του αμερικανικού αργού έσπασε το φράγμα των 91 δολαρίων το βαρέλι για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2014 ενώ και η τιμή του Μπρεντ βορείου θάλασσας εξακολουθεί να κινείται σε υψηλά επταετίας στα 92,2 δολάρια ανά βαρέλι.

«Σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 1,82 ευρώ ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να πληρώσει 1,90 ευρώ ενώ το πετρέλαιο κίνησης κινείτε μεταξύ 1,50 και 1,60 ευρώ. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα για τη μείωση του φόρου κατανάλωσης και του του ΦΠΑ. Όμως αυτά τα μέτρα στην ουσία θα ληφθούν προκειμένου να ανασχεθεί αυτή η ανεξέλεγκτη αύξηση. Πρόκειται ουσιαστικά για μέτρα ανακούφισης», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο τα μέτρα αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί από το τις αρχές του προηγούμενου έτους όταν άρχισε αυτή η ανοδική τάση ώστε να αποφευχθεί και η αύξηση στα αγαθά».

Πού καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές πανελλαδικά

Στις Κυκλάδες η μέση τιμή στις αρχές της εβδομάδας ήταν 2.038 ευρώ, στα Δωδεκάνησα 1,976, στην Ευρυτανία 1,936.

Οι ψηλότερες τιμές:

  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ: 2,038 ευρώ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: 1,976 ευρώ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: 1,936 ευρώ

Eurostat: 5,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε τον Ιανουάριο στο 5,5% πάνω από το 5,1% που είναι ο μέσος όρος της Ευρωζώνης, επιστρέφοντας στο Β εξάμηνο του 2010 και καταγράφοντας υψηλό 11ετίας.

Μένει να φανεί αν η ΕΛΣΤΑΤ θα ανεβάσει τον πήχη του πληθωρισμού για τον Ιανουάριο. Για τον Δεκέμβριο η Eurostat είχε εκτιμήσει πληθωρισμό 4,4% και η ΕΛΣΤΑΤ τελικά ανακοίνωσε 5,1%.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής, επανέλαβε την εκτίμηση πως η αύξηση του πληθωρισμού θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος παροδική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσιμα – Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: Ανεξέλεγκτες οι αυξήσεις – ‘Έπρεπε να τις είχαμε προλάβει