ΕΛΛΑΔΑ

Η All Star ζωγράφος Σοφία Καλιφατίδου αποκαλύπτεται - Οι δημιουργίες για το ΝΒΑ και τον Γιάννη

Σοφία Καλιφατίδου
Η Σοφία Καλιφατίδου μιλά στο Newsbomb.gr για τα all star έργα της
Newsbomb.gr / Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

Σοφία Καλιφατίδου: Με τα πινέλα της αποθεώνει τους αστέρες του NBA - Λατρεύει τον Γιάννη και τον υποστηρίζει

Η Σόφια Καλιφατίδου είναι μια εξαιρετικός ζωγράφος. Την διακρίνουν πολλές ευαισθησίες. Αυτό αντιλαμβάνεται κανείς παρατηρώντας τα έργα της. Μεγάλη της αγάπη είναι και ο αθλητισμός. Η ίδια μέσα από τα πινέλα και τα χρώματα της σχηματίζει φάσεις από παιχνίδια, παίχτες είδωλα και αποθεώνει τον μαγικό κόσμο του NBA (μεταξύ άλλων καθώς ζωγραφίζει και ποδόσφαιρο, βόλεϊ, στίβο ακόμη και F1).

Η ίδια μιλά στο Newsbomb.gr για την αδυναμία που τρέφει στον Γιάννη και απαντά στο μέγα δίλημμα Jordan ή Lebron;

Περιγράφει την στιγμή όταν χάρισε στο Greek Freak μια χειροποίητη της μπλούζα που τον απεικόνιζε.

Τέλος, περιγράφει το έργο που θα έφτιαχνε για να περιγράψει την κλιματική αλλαγή και τις καταστροφές που προκαλεί.

Σοφία είσαι μια μοντέρνα ζωγράφος και μέσα από τα πινέλα σου αποτυπώνεις τον αθλητισμό… Ποια αθλήματα;

«Ίσως το «μοντέρνα» προκύπτει από το γεγονός, ότι τα περισσότερα έργα μου, έχουν μέσα τους επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό και ως εκ τούτου, με την κίνηση. Οπότε αυτό από μόνο του, πιθανόν να βγάζει κάτι πιο σύγχρονο. (Η αποτύπωση της τελικά χαρακτηρίζει τα περισσότερα, έργα μου σε μεγάλο βαθμό θα έλεγα). Τα αθλήματα που με εμπνέουν κ κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου είναι: το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, ο στίβος αλλά κ η F1».

Εσύ ασχολείσαι με κάποιο άθλημα, το έχεις ζωγραφίσει και αυτό;

«Από μικρό παιδί θαύμαζα τους αθλητές κ μου άρεσαν τα αθλήματα. Σε μικρή ηλικία μάλιστα, είχα διακριθεί στο στίβο, τελικά δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Μεταγενέστερα, ασχολήθηκα σε επίπεδο προσωπικής εκγύμνασης με διάφορα προγράμματα, όπως γιόγκα, πιλάτες. Τα τελευταία 6 χρόνια ασχολούμαι με το αθλητικό πολ ντάνσιγκ, το οποίο έχω αποτυπώσει σε αρκετά έργα μου».

Έχεις σε πολλά έργα σου αποτυπώσει τον μαγικό κόσμο του NBA. Τι σε σαγηνεύει σε αυτόν; Ποια είναι τα NBA έργα σου;

«Τα έργα μου, που απεικονίζουν αθλητές του ΝΒΑ είναι πολλοί, παλαίμαχοι αλλά κ εν ενεργεία πρωταγωνιστές, όπως: οΤζόρνταν, ο Ρότμαν, ο Κάρι, ο Χάρντεν, ο Ντουράντ, ο Λεμπρόν και φυσικά ο Γιάννης».

Θα δεις το All Star Game; Δύση ή Ανατολή υποστηρίζεις και γιατί;

«Θα δω ALL STAR, είναι μια πραγματική γιορτή, σίγουρα η εμπειρία του να παρακολουθήσω διά ζώσης έναν τέτοιο αγώνα είναι αναμφίβολα κάτι το συναρπαστικό, θα το ήθελα πολύ στο μέλλον. Είμαι Ανατολή λόγω Γιάννη, αν και ανέκαθεν υποστήριζα τους Lakers».

Μια αδυναμία στον Κόμπι;

«Ο Κόμπι, διέπρεψε ως αθλητής, αλλά κ ως άνθρωπος, άφησε πίσω του έναν ανεκτίμητο θησαυρό για το μπάσκετ, αλλά κ γενικότερα με το ήθος, την εργατικότητα του κ τη δημιουργικότητα του, παρέδιδε μαθήματα ζωής».

Έχεις χαρίσει μπλούζα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, πως αντέδρασε τι σου είπε;

«Είχα τη χαρά, να δωρίσω, ένα χειροποίητο μου, tshirt στο Γιάννη σε ένα event στη Μύκονο. Ξαφνιάστηκε, έμεινε αποσβολωμένος κοιτάζοντας το, καθώς απεικονιζόταν ο πατέρας του. Ήταν πολύ ευγενικός κ ιδιαίτερα απλός, με ευχαρίστησε από καρδιάς».

Lebron ή Jordan; Το μέγα δίλημμα. Ποιον διαλέγεις και γιατί;

«Έχω μεγάλη αδυναμία και στους δυο αυτούς θρύλους του μπάσκετ. Ο Τζόρνταν είχε έναν πιο ιδιαίτερο χορευτικό, θα έλεγα τρόπο, να χειρίζεται την πορτοκαλί θεά. Ήταν για μένα ο σταρ που λάτρευα από παιδί. Εκείνος που άλλαξε το στυλ του μπάσκετ. Από την άλλη ο Λεμπρόν εξέλιξε, όσα προϋπήρχαν κυρίως από τον Τζόρνταν και τον Κόμπι, είναι σπουδαίος ο τρόπος που δείχνει, την ισχύει του όταν έρχεται σε επαφή με την μπάλα, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Όποτε η απάντηση, είναι μάλλον ο προγενέστερος, με μικρή διαφορά».

Μέσα από την ζωγραφική σου περνάς και πολλά μηνύματα, ιδίως κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά, είναι ένας τρόπος έκφρασης για εσένα. Μένεις σε μια περιοχή που το καλοκαίρι που μας πέρασε η πύρινη λαίλαπα άφησε στάχτη στο πέρασμα της. Θα έκανες ένα έργο που θα χωρούσε τον προβληματισμό σου και τις σκέψεις σου για το γεγονός αυτό. Πως θα ήταν; Τι θα ζωγράφιζες;

«Αυτό που βιώσαμε την περασμένη χρονιά ήταν εφιαλτικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Καθώς η κλιματική αλλαγή και κυρίως η ανθρώπινη αλαζονεία, μας έφεραν αντιμέτωπους με στενάχωρες και επικίνδυνες εικόνες. Θα μπορούσα να ζωγραφίσω πολλά, αλλά νομίζω, ότι θα εστίαζα στη γνώση και το σεβασμό, από τις παλαιότερες γενιές στις νεότερες, θα σχεδίαζα, έναν ηλικιωμένο να δωρίζει σε ένα παιδί, ένα ανοιχτό βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του θα αναδύονταν φυσικά τοπία».

Δείτε όλες τις δημιουργίες: https://www.instagram.com/artbysophie.gr/

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.