ΕΛΛΑΔΑ

YTON: Ποια συμμόρφωση; Εικόνες ντροπής! Ποιοι κάνουν τα «στραβά μάτια»;

YTON: Ποια συμμόρφωση; Εικόνες ντροπής! Ποιοι κάνουν τα «στραβά μάτια»;
Το YTON το βράδυ της Παρασκευής υποδέχθηκε περίπου 1.500 έτομα

Συνωστισμός μέσα και έξω από το νυχτερινό κέντρο – Χόρευαν ο ένας πάνω στον άλλον με τη δικαιολογία ότι όλοι οι θαμώνες είναι εμβολιασμένοι – Πού «χάθηκαν» οι Αρχές που κάνουν τους ελέγχους;

Θα περίμενε κανείς μετά από δύο χρόνια κορονοϊού, έχοντας η χώρα μας πληρώσει βαρύ φόρο σε ανθρώπινες ζωές και με το φόβο να πλανάται ακόμα σε κάθε σπίτι, ορισμένοι να επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Τελικά, μάθαμε κάτι μετά από δύο χρόνια πανδημίας; Πόσο πιο υπεύθυνοι γίναμε, πόσο λειτούργησε η περίφημη ατομική ευθύνη, πόσο η συλλογική και πόσο τελικά οι αρμόδιες Αρχές ελέγχουν και προνοούν για τη δημόσια υγεία;

Δυστυχώς, οι καταγγελίες που φτάνουν στο Newsbomb.gr για την ανευθυνότητα που επικρατεί σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, είναι απογοητευτικές, δημιουργούν πολλά ερωτήματα και κυρίως αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνοι είναι και οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων χώρων, αλλά και οι υπευθυνο-ανεύθυνοι για τους ελέγχους.

Για μια ακόμη φορά, οι εικόνες που έφτασαν στην ιστοσελίδα μας από το νυχτερινό κέντρο YTON προκαλούν οργή και αγανάκτηση, με εκατοντάδες θαμώνες να περιμένουν σε ουρές για να μπουν μέσα, χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, χωρίς κανέναν υπεύθυνο του καταστήματος να επιχειρεί έστω και τυπικά να βάλει τάξη.

Στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο έπαιζε μουσική το βράδυ της Παρασκευής (18/03) ένας διάσημος Ιταλός DJ, με άτομα νεαρής ηλικίας να σπεύδουν για να τον ακούσουν και προφανώς για να χορέψουν, αφού το περίφημο μέτρο των καθήμενων δεν τηρείται στο ΥΤΟN ούτε για τα μάτια του κόσμου. Ουρές εκατοντάδων λοιπόν έξω και ο ένας επάνω στον άλλον μέσα. Τόσο φυσικά, τόσο απλά, τόσο προκλητικά…

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Μα, θα πείτε, όσοι μπαίνουν μέσα είναι εμβολιασμένοι, επιδεικνύουν πιστοποιητικά στην είσοδο. Δεν το αμφισβητούμε, αλλά με τα ίδια μας τα μάτια έχουμε δει πώς λειτουργούν όσοι βρίσκονται στην πόρτα και την υποδοχή νυχτερινών κέντρων, όπως το YTON. Οι «δικοί τους» περνούν πάντα από το πλάι χωρίς κανέναν έλεγχο, ούτε κατά την είσοδο ούτε όταν κάτσουν στο τραπέζι. Ταυτοπροσωπίες ούτε για αστείο, ο ένας πάνω στον άλλον και όλοι όρθιοι. Επίσης, νομίζετε πως τα σχεδόν 24.000 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την Ελλάδα, είναι μη εμβολιασμένοι; Σαφέστατα, όχι! Εξάλλου, οι μη εμβολιασμένοι έχουν περιορισμούς και δεν μπορούν να πάνε καν για καφέ. Κάνουμε λάθος; Σίγουρα όχι. Επομένως, η δικαιολογία ότι όσοι μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα είναι εμβολιασμένοι άρα δεν υπάρχει κίνδυνος, είναι τουλάχιστον αστεία και αβάσιμη από κάθε πλευρά.

Πού είναι λοιπόν η περίφημη υπευθυνότητα των ιδιοκτητών για την προστασία των πολιτών που εισέρχονται στα μαγαζιά τους; Πού είναι οι περίφημοι και πολυδιαφημισμένοι έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών; Το YTON το βράδυ της Παρασκευής ήταν μια υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας και δεν υπήρχε η παραμικρή παρέμβαση. Και μιλάμε για ένα νυχτερινό κέντρο που πριν λίγο καιρό είχε βάλει «λουκέτο» και του είχε επιβληθεί πρόστιμο ακριβώς για αυτόν το λόγο, επειδή δεν τηρούσε κανένα απολύτως μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό. Τώρα, ξανά τα ίδια… Ο ορισμός της συμμόρφωσης!

Ενδεχομένως ορισμένοι ιδιοκτήτες να νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη δημόσια υγεία προτάσσοντας ανυπόστατες δικαιολογίες. Είναι δεδομένο όμως πως παίζουν με τον πόνο χιλιάδων συμπολιτών μας που νοσούν ή που φοβούνται μήπως νοσήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Επίσης, για να μην κρυβόμαστε, εξίσου υπεύθυνοι είναι και όσοι είναι αρμόδιοι για ελέγχους. Και θα πρέπει να έχουν μια καλή δικαιολογία για να εξηγήσουν τους λόγους που δεν έκλεισε χθες το βράδυ το YTON. Αν επιδοθούν και αυτοί σε γελοίες δικαιολογίες είναι, είτε «μιλημένοι» για να κάνουν τα στραβά μάτια είτε απλώς δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.