ΕΛΛΑΔΑ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης
To σκεπτικό των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αίτημα αποφυλάκισης

To σκεπτικό των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου για το αίτημα αποφυλάκισης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη υπόθεση της προφυλακισμένης πλέον μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγες ώρες μετά την προσωρινή φυλάκισή της σε ειδικό χώρο στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», οι δικηγόροι της, γνωρίζοντας το τι ακριβώς ελέχθη στην ανακρίτρια, προσανατολίζονται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης για την Ρούλα Πισπιρίγκου ευελπιστώντας πως αυτό θα γίνει δεκτό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μετά τα στοιχεία του υπομνήματος ότι την ώρα που επήλθε ο θάνατος του παιδιού στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν ήταν στον θάλαμο η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά μόνο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπίστωσαν πως άρχισε να κάμπτεται η ανακρίτρια, σε σημείο τέτοιο, που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο τέλος ήταν σχεδόν βέβαιοι -κι αυτοί και η κατηγορούμενη- ότι δεν θα προφυλακιστεί αλλά θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους!

Όπως, όμως, εκτιμούν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου η αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα δεν άφησε την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να «ξεπεράσουν» τόσο εύκολα το κατηγορητήριο, οδηγούμενοι σε μία ομόφωνη απόφαση προφυλάκισης της μητέρας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι πρώτες ώρες στον Κορυδαλλό

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση φέρεται να βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή που πέρασε το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr άρχισε να φωνάζει και να κλαίει καθώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι θα περάσει το επόμενο διάστημα μέσα σε ένα κελί.

Κατά τις ίδες πληροφορίες έχει δοθεί εντολή για 24ωρη φυσική παρακολούθησή της από βάρδιες σωφρονιστικών υπαλλήλων και το πιθανότερο είναι να κρατηθεί σε ένα από τα δύο κελία που βρίσκονται γι’ αυτές τις περιπτώσεις σε ειδικό χώρο και χαρακτηρίζονται τελείως απομονωμένα.

Η διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού προέβλεψε, επίσης, να υπάρχει ένα καρτοτηλέφωνο στο οποίο θα μπορεί να τηλεφωνεί στους δικηγόρους της και τους δικούς της ανθρώπους χωρίς να έρχεται σε επαφή με οποιονδήποτε άλλο κρατούμενο ενώ φέρεται να έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να έχει στο κελί της τηλεόραση.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι έχει δοθεί, επίσης, εντολή να βρίσκεται σε επιφυλακή ειδική ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων με ειδική εκπαίδευση προκειμένου εάν χρειαστεί η οποιαδήποτε μεταφορά της εκτός φυλακής (π.χ. για νοσηλεία σε νοσοκομείο ή γνωμάτευση από ψυχίατρο) να μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν έδωσα εγώ την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» - Ζητά έρευνα στο νοσοκομείο