ΕΛΛΑΔΑ

Νέα καλοστημένη απάτη: «Πλήρωσε για να κλείσει η αστυνομική έρευνα σε βάρος σου»

Νέα απάτη
Οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου
pixabay

Οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές

Για απάτη με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, προειδοποιεί τους πολίτες η Ελληνική Αστυνομία.

Οι επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές, προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία παραπλανητικών e-mails.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι «τα κείμενα - μηνύματα που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφωνική απάτη σε 90χρονη: «Θα μείνει χωρίς πόδι η εγγονή σου» - Της άρπαξαν 7.700 ευρώ

Πάσχα-Προσοχή στις απάτες: Ένα sms ήταν αρκετό για να πάρουν 8.000 ευρώ από Γιαννιώτη