ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Σκαφτούρου: Νέες εικόνες ντοκουμέντo - Αυτοί είναι οι εκτελεστές του

Δολοφονία Σκαφτούρου: Νέες εικόνες ντοκουμέντo - Αυτοί είναι οι εκτελεστές του

Γιάννης Σκαφτούρος: Νέες εικόνες από τους εκτελεστές του 55χρονο βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Νέες εικόνες από τους δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, που σημειώθηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο τηλεοπτικός σταθμός του Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Οι εικόνες καταγράφηκαν πέντε λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού οι εκτελεστές είχαν πυροβολήσει εν ψυχρώ τον 55χρονο μέσα στην αυλή του σπιτιού του. ΟΙ δράστες στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στις νέες εικόνες που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, φαίνεται ο σάκος που έχουν μέσα τα καλάσνικοφ, όπως επίσης και η ενδοεπικοινωνία που έχουν στα κράνη τους. Επίσης, φορούν γάντια.

Σημειώνεται ότι 8 λεπτά περίπου μετά τη δολοφονία κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει την πρώτη μηχανή των δραστών, που συνοδεύεται από ΙΧ. Η δεύτερη μηχανή ακολουθεί 34” μετά, και είναι αυτή που αντιμετωπίζει πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι εκτελεστές να φύγουν πεζή.

Οι αρχές εξετάζουν αν ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε οικονομικές ή παλιές διαφορές, αν η εντολή εκτέλεσης του δόθηκε μέσα από τις φυλακές αλλά και αν το «χτύπημα» ήταν μήνυμα της «νέας γενιάς» της Greek Mafia.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το βίντεο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Τον πυροβόλησαν 3 φορές στο κεφάλι

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών για την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα μέσα στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για τον τρόπο δράσης των εκτελεστών, οι οποίοι χωρίς να υπολογίσουν τίποτα και μπροστά σε συγγενείς και φίλους του τον γάζωσαν με 13 σφαίρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σώμα του ήταν διάτρητο καθώς δέχθηκε δέκα σφαίες από καλάσνικοφ ενώ τρεις από τις σφαίρες των εκτελεστών τον βρήκαν στο κεφάλι.

Όπως φαίνεται, οι δράστες ήθελαν να είναι σίγουροι όταν θα φεύγουν από το χωριό της Βοιωτίας πως ο 55χρονος επιχειρηματίας θα είναι σίγουρα νεκρός.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες του Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι δράστες πιθανόν να έφυγαν με κατεύθυνση προς Μέγαρα ή το Θριάσιο.

Οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται για τη διαδρομή που ακολούθησαν, τους συνεργούς που τους βοήθησαν όταν χάλασε η κλεμμένη μηχανή και το όχημα που πήραν με τη βία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, που ο 55χρονος βαρυποινίτης είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο Γιάννης Σκαφτούρος περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018.

Το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, οι εκτελεστές Γιάννη Σκαφτούρου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι του θύματος φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Σκαφτούρου: Τα στοιχεία-σοκ από την ιατροδικαστική - «Δεν πρόλαβε να αντιδράσει»