ΕΛΛΑΔΑ

Το Σ.Ε.Π. για το ατύχημα του τουριστικού λεωφορείου στον Μπράλο

Το Σ.Ε.Π. για το ατύχημα του τουριστικού λεωφορείου στον Μπράλο

Με ανακοίνωσή του το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ενημέρωσε για τις ενέργειες που έγιναν μετά το ατύχημα με το λεωφορείο στο Μπράλο, όπως και για το γεγονός ότι όλοι οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στον τελικό προορισμό τους με ασφάλεια.

Σήμερα το μεσημέρι ναυλωμένο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε περίπου τριάντα εφήβους Προσκόπους (ηλικίας 15-18 ετών) από τον Βόλο στο Αγρίνιο, όπου διεξάγεται Πανελλήνια Προσκοπική δραστηριότητα, πιθανότατα για μηχανικούς λόγους έπιασε φωτιά και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Τόσο τα ενήλικα στελέχη που συνόδευαν τα παιδιά, όσο και ο οδηγός αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη βλάβη, απομάκρυναν οργανωμένα τους επιβαίνοντες και τα προσωπικά τους αντικείμενα χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Επιπλέον, ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες αρχές που επιχείρησαν άμεσα στο σημείο καθώς και οι γονείς των ανηλίκων. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία απέστειλε άμεσα νέο λεωφορείο και τα παιδιά συνέχισαν το ταξίδι τους για τον Αγρίνιο όπου θα συμμετάσχουν κανονικά στη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδαγωγική κίνηση νέων και σε όλες τις δραστηριότητες του τηρούνται πρωτόκολλα ασφάλειας για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι ενήλικες εθελοντές του και συνεργάζεται πάντοτε με εταιρείες που τηρούν επίσης τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανηλίκων και των ενηλίκων μελών ακόμα και κάτω από ατυχείς συνθήκες όπως συνέβη σήμερα.