ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Τι προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση του 53χρονου που βρέθηκε απανθρακωμένος

Χανιά: Τι προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση του 53χρονου που βρέθηκε απανθρακωμένος
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης προκύπτει ότι ο 53χρονος φέρεται να συνεπλάκη με τον ή τους δολοφόνους του.
INTIME - ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Χανιά: Τι είπε ο ιατροδικαστής για τον θάνατο του 53χρονου

Σε εξέλιξη βρίσκονται, οι αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ανεύρεσης απανθρακωμένου πτώματος σε χώρο εγκαταλελειμμένης οικίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 04 Μαΐου στα Χανιά.

Από την ιατροδικαστική εξέταση προκύπτουν τουλάχιστον δύο με τρία βαριά χτυπήματα στο κεφάλι με μεταλλική ράβδο από τα οποία προήλθε ο θάνατος του άτυχου 53χρονου.

Οι πρώτες έρευνες των αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ έδειξαν ότι ο άνδρας έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας κάτι το οποίο επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το neakriti.gr η νεκροψία - νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Από τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης προκύπτει ότι ο 53χρονος φέρεται να συνεπλάκη με τον ή τους δολοφόνους του. Ο δράστης ή οι δράστες τον σκότωσαν και στη συνέχεια για να καλύψουν τα ίχνη τους έκαψαν τόσο τον ίδιο όσο και το εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου βρέθηκε απανθρακωμένος.

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε πως ο 53χρονος φέρει κακώσεις στον λαιμό, που τον οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο δράστης ή οι δράστες αρχικά συνεπλάκησαν με το θύμα, με συνέπεια να τον πιάσουν βίαια από τον λαιμό, χωρίς ωστόσο, να προκύπτει -εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρέθηκε η σορός του- εάν αποπειράθηκαν και να τον στραγγαλίσουν.

Ακολούθως οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που φέρει το θύμα, δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες πήραν μια μεταλλική ράβδο και τον χτύπησαν βάναυσα στο κεφάλι και ευρύτερα στο πρόσωπο τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, ίσως και παραπάνω μέχρι να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατός του προήλθε λίγα λεπτά μετά από τα δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι, ενώ ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι του όταν σιγουρεύτηκαν ότι ξεψύχησε, έκαψαν την σορό του στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν ή/και να καθυστερήσουν τις έρευνες των αρχών.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση για το έγκλημα

Από την πρώτη στιγμή που οι αρχές ενημερώθηκαν από τον ιατροδικαστή Κρήτης, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, σχετικά με τα ευρήματα που εντόπισε όλο το προανακριτικό υλικό που είχε συγκεντρώσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, διαβιβάστηκε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. Πλέον οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν από την αρχή την υπόθεση, τις κάμερες ασφαλείας από καταστήματα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή, αλλά και τις καταθέσεις από τα άτομα με τα οποία το θύμα είχε συχνά συναναστροφή.

Υπενθυμίζεται πως το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων διαπίστωσε ότι η πυρκαγιά στον συγκεκριμένο χώρο προκλήθηκε σκοπίμως από ανθρωπογενή παράγοντα με χρήση εύφλεκτων υλικών. Στην παρούσα φάση οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας καλούνται να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας την ταυτότητα των ανθρώπων (ή του ανθρώπου) που δολοφόνησαν/ε τον άτυχο Χανιώτη, αλλά και το κίνητρο που τους οδήγησε (ή τον οδήγησε) στην φρικτή αυτή πράξη.

Νέος κύκλος ερευνών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος ερευνών, στο πλαίσιο του οποίου έχουν κληθεί στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να καταθέσουν άνθρωποι του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, καθώς και άτομα που σχετίζονταν μαζί του ακόμα και στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής (6/5) οι αστυνομικές αρχές των Χανίων δεν είχαν προχωρήσει σε καμία σύλληψη, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι εξετάζονται.

Επίσης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών βρίσκονται και άτομα με τα οποία το θύμα είχε «πάρε - δώσε», χωρίς ωστόσο, να γίνεται γνωστό εάν ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, κρύβεται ο δολοφόνος (ή οι δολοφόνοι) που είχε (ή είχαν) το κίνητρο για να σκοτώσει (ή σκοτώσουν) τον άτυχο Χανιώτη.

Σημειώνεται πως στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν άνδρες της αστυνομίας ενώ ακόμα και οι οικείοι του 53χρονου εμφανίζοταν ανήσυχοι σχετικά με το ενδεχόμενο ο άτυχος άνδρας που αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα να έπεσε θύμα δολοφονίας. «Έβαλε μόνος του φωτιά; Έβαλαν άλλοι; Κανείς δεν ξέρει τι έγινε» έλεγε χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος, λίγες ώρες αφότου ειδοποιήθηκε για το τραγικό τέλος του παιδιού της.

Τι υποστήριξε η μητέρα

Η μητέρα του 53χρονου υποστήριξε ότι έπασχε από σχιζοφρένεια και πως δεν λάμβανε τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε χορηγηθεί. Όπως από την πρώτη στιγμη δημοσίευσε το neakriti.gr, συχνά τον επέπληττε για την συμπεριφορά του, για το γεγονός πως δεν φρόντιζε τον εαυτό του και επειδή δεν ακολουθούσε τη φαρμακευτική αγωγή που του είχαν χορηγήσει οι γιατροί.

«Ο γιός μου ήταν. Εδώ έμενε. Δεν ήθελε να μείνει μαζί μας. Ήταν του ψυχιατρείου . Δεν μπορούσα να τον παρακολουθώ και τα βράδια. Είμαι 71 ετών. Μάλιστα είχε προταθεί από στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας στον 53χρονο να φιλοξενηθεί στον ξενώνα αστέγων του δήμου Χανίων, όμως αρνείτο», ανέφερε η κ. Φωτεινή, η οποία τον επισκεπτόταν καθημερινά για να του πάει φαγητό και να δει τι κάνει.

Στην συνέχεια, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ και παριστάνοντας τους πωλητές των κινητών, έστελναν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο υποκατάστημα της εταιρείας ταχυμεταφορών που είχε παραδοθεί το κινητό, στο οποίο αναφερόταν δήθεν συμφωνημένη μείωση στο ποσό της αντικαταβολής, συνήθως στο ένα δέκατο περίπου της αρχικά συμφωνηθείσας τιμής. Μετά από λίγο εμφανίζονταν ο αγοραστής στο υποκατάστημα και παραλάμβανε το δέμα, καταβάλλοντας το μειωμένο χρηματικό ποσό, σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είχε ο ίδιος στείλει.

Προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα ταυτοποίησης κατά την παραλαβή του δέματος από το υποκατάστημα. Για την σύλληψη του δράστη συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών, που επιτηρούσε διακριτικά υποκατάστημα ταχυμεταφορών στην Κηφισιά, που επρόκειτο να γίνει ακόμα μία αγοραπωλησία κινητού με τον ίδιο τρόπο. Μόλις εμφανίστηκε ο 56χρονος με πλαστό δελτίο ταυτότητας για να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη.

Από την προανακριτική έρευνα του τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, εξιχνιάστηκαν επιπλέον 12 περιπτώσεις απάτης με την ίδια μεθοδολογία. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα τρίτων προσώπων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Έγκλημα «πίσω» από το απανθρακωμένο πτώμα