ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Εκτός ΜΕΘ η 5χρονη που έπεσε στο λιμάνι - Ένα έτος φυλάκισης στη μητέρα της

Πειραιάς: Εκτός ΜΕΘ η 5χρονη που έπεσε στο λιμάνι - Ένα έτος φυλάκισης στη μητέρα της
Εκτός ΜΕΘ η 5χρονη που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

Το παιδί παρουσίασε ραγδαία βελτίωση αλλά θα παραμείνει στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων - Ένα έτος φυλάκισης επιβλήθηκε στη μητέρα της.

Εξήλθε από την μονάδα εντατικής θεραπείας το 5 ετών κορίτσι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το λιμάνι του Πειραιά, χθες το μεσημέρι.

Η μικρή θα παραμείνει στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων.

Υπενθυμίζεται ότι εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ.Νεκτάριος» εντός της θαλάσσιας περιοχής Αργοσαρωνικού στον κεντρικό λιμένα του Πειραιά.

Ένας έτος φυλάκισης στη μητέρα της

Η μητέρα της 5χρονης, που έπεσε χθες Τετάρτη στη θάλασσα στον Πειραιά και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, τιμωρήθηκε με φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Η 37χρονη μητέρα του κοριτσιού είχε συλληφθεί και κρατείτο για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Σήμερα Πέμπτη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στο Newsbomb.gr ο λιμενικός που έσωσε την 5χρονη - «Πήρε την πρώτη της ανάσα στα 4 λεπτά»

Για τις στιγμές που έζησε όταν χρειάστηκε να βουτήξει στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να σώσει την 5χρονη που είχε πέσει μέσα στο νερό το απόγευμα της Τετάρτης μίλησε στο Newsbomb.gr ο ήρωας λιμενικός που αποδείχθηκε φύλακας-άγγελος για το κορίτσι.

«Ενημερωθήκαμε από τον καπετάνιο του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» για πτώση παιδιού στη θάλασσα. Βρήκαμε ένα κοριτσάκι μπρούμυτα έχοντας χάσει τις αισθήσεις του» περιέγραψε αρχικά ο λιμενικός.

«Μέχρι να βγω έξω είχε ξεκινήσει ένας πολίτης την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Όταν βγήκα από το νερό, συνέχισα εγώ την ΚΑΡΠΑ και το κοριτσάκι πήρε την πρώτη ανάσα στα 4 λεπτά και στα 7 είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του» συνέχισε την περιγραφή του ο λιμενικός για ό,τι συνέβη.

Στο ερώτημα για τα συναισθήματά του και το πώς ένιωσε ο λιμενικός απάντησε ότι «κάθε άνθρωπος έχει το καθήκον να διαφυλάσσει την ανθρώπινη ζωή» προσθέτοντας ότι «υπήρχε άγχος έντονο εκείνη τη στιγμή, τέλος καλό όλα καλά, αφού πήρε ανάσα το κορίτσι ήταν πιο αισιόδοξα τα πράγματα».

Στο Newsbomb.gr μίλησε και ο καπετάνιος του πλοίου που είδε πρώτος το κορίτσι μέσα στο νερό. «Είμαι στα 12 χρόνια στη γραμμή έχω σώσει άλλα 3-4 άτομα» είπε αρχικά ο Απόστολος Λαζαρίδης προσθέτοντας πως όλα ξεκίνησαν στις 16:15 το απόγευμα της Τετάρτης όταν «είχαμε αναχώρηση από το λιμάνι».

«Εκείνη τη στιγμή είδα δύο χεράκια να επιπλέουν στα 60-70 μέτρα απόσταση, δεν κολυμπούσε το παιδάκι, Ενημέρωσα τις αρχές, ήμουν έτοιμος να πέσω στη θάλασσα να σώσω το παιδάκι. Ευτυχώς ήρθαν αμέσως ήρθαν οι λιμενικοί και το έβγαλαν αλλιώς δεν θα ζούσε. Δεν υπήρχε άνθρωπος στον προβλήτα να σώσει το παιδί. Δεν φαινόταν ούτε σώμα, ούτε κεφάλι, μόνο τα χέρια του φαινόντουσαν. Σε 5 λεπτά θα φεύγαμε. Το κοριτσάκι είχε Άγιο» πρόσθεσε ο καπετάνιος του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος».

«Είδα μόνο τα χεράκια της» - Συγκλονίζει ο καπετάνιος του πλοίου

Σωτήριος φαίνεται ότι αποδείχθηκε για την 5χρονη που έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά στο σημείο από το οποίο αναχωρούν τα πλοία για Αργοσαρωνικό το μεσημέρι της Τετάρτης, ο συνδυασμός της παρατηρητικότητας ενός καπετάνιου και η αυτοθυσία και οι γνώσεις ενός λιμενικού.

Πρώτος είδε το παιδί ο καπετάνιος Απόστολος Λαζαρίδης του πλοίου «Άγιος Νεκτάριος» που πραγματοποιεί δρομολόγια με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Όπως περιέγραψε στην ΕΡΤ για τη στιγμή της πτώσης της 5χρονης «ήμαστε έτοιμοι για αναχώρηση και ξαφνικά είδαμε το κορίτσι να έχει πέσει στη θάλασσα σε 60 μέτρα απόσταση από το πλοίο».

«Είδα τα χεράκια της» συνέχισε τη συγκλονιστική του περιγραφή ο καπετάνιος σύμφωνα με τον οποίο «η οικογένεια του παιδιού ήταν σε απόσταση 150 μέτρων από την 5χρονη».

«Ευτυχώς σώθηκε μια ψυχούλα» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης ο οποίος, όπως είπε, έχει σώσει «μερικούς ανθρώπους» στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού.

Σχετικές ειδήσεις