ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων - Η αμόλυβδη θα φτάσει τα 2,50 ευρώ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανεβαίνουν οι τιμές των καυσίμων - Η αμόλυβδη θα φτάσει τα 2,50 ευρώ
Pixabay

Αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα έντονων ανατιμήσεων στα καύσιμα

Την ανιούσα θα πάρουν για ακόμα μια φορά οι τιμές στα καύσιμα. Ο πρόεδρος Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, προειδοποίησε για νέο κύμα ανατιμήσεων τις επόμενες μέρες υποστηρίζοντας ότι η τιμή της βενζίνης είναι πιθανόν να φτάσει και τα 2.50 ευρώ.

Ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στο Newsbomb.gr, υποστήριξε ότι «από το Σάββατο έχει ξεκινήσει η ανοδική πορεία στα καύσιμα. Από το Σάββατο οι τιμές σε όλα τα καύσιμα στα διυλιστήρια έχουν πάρει 0,02 λεπτά».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαγεωργίου τα ελληνικά διυλιστήρια πουλάνε την αμόλυβδη 2,16 ευρώ και 1,70 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης.

«Στην εγχώρια αγορά η αύξηση της τιμής θα αποτυπωθεί από την Τετάρτη. Στο τέλος της εβδομάδας η μέση τιμή της αμόλυβδης θα είναι 2,30 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης θα φτάσει τα 2 ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ζαλίζει» η τιμή της αμόλυβδης που ενδέχεται να φτάσει τα 2,50 ευρώ

Μέχρι τέλος Ιουνίου, πρόβλεψε, ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει στα 2,50 και μάλιστα αυτή η εβδομάδα θα είναι εβδομάδα έντονων ανατιμήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι όσο αυξάνεται η τιμή των καυσίμων τόσο μειώνεται ο τζίρος των πρατηρίων.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν τρεις παράγοντες που δυναμιτίζουν την αύξηση της τιμής. Πρώτον, η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Δεύτερον, οι εξελίξεις στο ουκρανικό. Και τρίτον, η παρέμβαση των Ευρωπαίων ηγετών».

Τέλος, γνωστοποίησε πως «η μέση τιμή των καυσίμων, όπως αποτυπώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ρυθμίζεται και από αυτούς που στην αγορά λαθρεμπορούν. Το 2,26 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι πλασματικό, η πραγματική τιμή είναι 2,30 ευρώ ανά λίτρο».

Επιδότηση καυσίμων: Ανοιχτό παράθυρο για επέκταση και τον Ιούλιο - «Θα αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα»

Τη συζήτηση για επέκταση της επιδότησης καυσίμων (Fuel Pass) που ισχύει μέχρι και τα τέλη Ιουνίου κράτησε «ζωντανή» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Πάντοτε θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για να στεκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας» απάντησε σχετικά ο Γιάννης Οικονόμου υπενθυμίζοντας ότι την περασμένη εβδομάδα «ψηφίστηκαν οι διατάξεις του εθνικού σχεδίου για το ηλεκτρικό ρεύμα με μια πρωτοβουλία που αγγίζει τα όρια των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας»

«Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που ο κόσμος αντιμετωπίζει και ό,τι περιθώριο υπάρχει θα αξιοποιείται για να βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών και ειδικά των πιο ευάλωτων» έκλεισε την απάντησή του ο Γιάννης Οικονόμου αφήνοντας ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της επιδότησης καυσίμων και τον Ιούλιο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση και με αφορμή την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα δώσει το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου είχε τονίσει πως «ανεξάρτητα από τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επειδή οι προσδοκίες είναι χαμηλές η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε διαθέσιμο μέσο για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και να μετριάσει το αποτύπωμα της ενεργειακής κρίσης» προσθέτοντας πως «κάθε περιθώριο θα μεταφέρεται άμεσα στην κοινωνία».

Σχετικές ειδήσεις