ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βούλα: Συγκλονιστικό video - Η στιγμή που σπίτι γίνεται παρανάλωμα

Φωτιά στη Βούλα: Συγκλονιστικό video - Η στιγμή που σπίτι γίνεται παρανάλωμα
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε μια προσπάθεια να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων της Βούλας.

Σε μια μάχη άνιση, έχει μετατραπεί η προσπάθεια των Πυροσβεστών στη Βούλα, καθώς οι φλόγες «καταπίνουν» τα πάντα στο πέρασμά τους.

Χαρακτηριστικό είναι το video από ένα σπίτι της περιοχής το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να γίνει παρανάλωμα.

Δείτε το συγκλονιστικό video του Newsbomb.gr:

Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Αρνούνται να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Δραματικές στιγμές εκτυλίσσονται στη Βούλα και στη Γλυφάδα, με τις Αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να εκκενώσουν τις οικίες τους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να φύγουν!

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι κάτοικοι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους, παρά τις συστάσεις των Αρχών, ενώ νωρίτερα είχε σταλεί και μήνυμα από το 112, το οποίο καλούσε σε εκκένωση την περιοχή της Βούλας.

Η ανακοίνωση του 112

Καίγονται αυτοκίνητα στη Βούλα – Ακούγονται εκρήξεις

Η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα, γρήγορα επεκτάθηκε στη Βούλα, μπαίνοντας μάλιστα μέσα στον αστικό ιστό, με τους πυροσβέστες να χάνουν αρχικά τον έλεγχο και στη συνέχεια να προσπαθούν να την περιορίσουν με κάθε μέσο.

Περίπου στις 16:00 το απόγευμα παραδόθηκαν στις φλόγες τα πρώτα σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις, πιθανότατα από τα οχήματα που καίγονταν.

Λίγο μετά τις 16.30 απογειώθηκε και ελικόπτερο Έρικσον ώστε να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης από αέρος, ωστόσο μέχρι και τις 17:00 ήταν αδύνατη οποιαδήποτε ρίψη, ενώ και το ελικόπτερο Σινούκ του Στρατού δεν έχει καταφέρει να ρίξει ακόμα νερό.

Δήμαρχος Γλυφάδας: Η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ

Η φωτιά σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σχετικές ειδήσεις